20 oktober 2015

Locatie Het Depot vzw
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 20u
Tickets ›
Ticket info
Prijs

€25 - €28

Voordeelprijs

Cultuurkaart KU Leuven: €22 - €25

TIMING:
Deuren: 20u
Byron Bay: 20.30u
Luka Bloom: 21.30u

Verkooppunten
Bilbo Leuven
Monseigneur Ladeuzeplein 13,
3000 Leuven
Het Depot
Martelarenplein 12,
3000 Leuven
Fnac
Vital Decosterstraat 7,
3000 Leuven

Room setup

Seated
Dit concert is volledig zittend.
Meer info

Luka Bloom

Luka Bloom is al sinds het verschijnen van het drieluikRiverside’ (1990), ‘the Acoustic Motorbike’ (1992) en ‘Turf’ (1994) een graag geziene gast in de vele concertzalen die ons land rijk is. Hij stond al meermaals in Het Depot en in oktober zakt hij voor zijn Belgische en Nederlandse tour opnieuw af naar Leuven.

Gewapend met zijn akoestische gitaar en zijn unieke stem steekt hij elk publiek in zijn achterzak. De combinatie van een intrigerend gitaargeluid (soms klinkt het alsof er een veelvoud aan gitaristen op het podium staat) en de interessante songkeuze (boeiend eigen werk, maar ook veel zorgvuldig uitgekozen covers) staat al meer dan twintig jaar garant voor grootse concertavonden. Bloom bracht doorheen de jaren ook twee live platen uit en bloeide door een directe dialoog met zijn publiek volledig open.

2014 was een bijzonder productief jaar voor Luka Bloom. Zijn twintigste plaat ‘Head & Hearts zag het levenslicht. De plaat is een sobere, sfeervolle mengeling van folk en semi-akoestische jazz die hij samen met het Ierse The Phil Ware Trio in amper twee dagen opnam. De plaat bevat naast eigen nummers ook covers van onder andere Bob Dylan en John Martyn. Daarbuiten bracht hij ook een persoonlijk boek ‘Homeplaceuit waarin u aantekeningen, songteksten en foto’s die de Ier doorheen de jaren maakte, te zien krijgt.

Verwacht u aan nieuwe songs en verrassende bewerkingen van gekend werk. Het wordt een warm weerzien met onze ‘Sunny Sailor Boy’!

Byron Bay Support act

De support wordt verzorgd door de prachtige samenzang van Byron Bay. Deze jonge band rond de stem en de persoon van Tom Verstappen ontvangt al eens vergelijkingen met Bon Iver, Fleet Foxes of Ben Howard. Hun finaleplaats in zowel Humo's Rock Rally 2014 als De Nieuwe Lichting bevestigde hun kwaliteit. Deze kwam ook tot uiting in de succesvolle single 'Run for Gold'. Airplay op MNM en Studio Brussel is een logisch gevolg voor deze talentvolle Gentenaren. Straks Het Depot omarmen en begeesteren is dat eveneens.