18 maart 2016

Locatie concertzaal Het Depot
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 20u
Tickets ›
Ticket info
Prijs

€17 - €20

Voordeelprijs

Cultuurkaart KU Leuven: €14 - €17

Voor een Early Bird Combi Het Depot, klik hier

TIMING:
20u: Doors
20u45: Omar
22u30: The James Hunter Six

Verkooppunten
Bilbo Leuven
Monseigneur Ladeuzeplein 13,
3000 Leuven
Het Depot
Martelarenplein 12,
3000 Leuven
Fnac
Vital Decosterstraat 7,
3000 Leuven

Room setup

Box
Bij de Box-opstelling wordt er een doek gehangen voor de rode zeteltjes en is het de bedoeling dat het publiek vooraan rechtstaat.
Meer info

The James Hunter Six

Al dertig jaar timmert James Hunter geduldig aan de weg met zijn klassieke Rythm & Blues. De lang verdiende erkenning kwam er met de release van zijn album 'People Gonna Talk' in 2006. De geluidsdrager leverde hem in de Verenigde Staten een Grammy nominatie op binnen de categorie 'Best Traditional Blues Album'. Sindsdien gaat het de Britse zanger voor de wind.

Hij ging mee op tournee met Aretha Franklin, Van Morrison, Etta James en Willie Nelson, besteeg het podium van David Letterman en Jay Leno en verzamelde lovende kritieken van The New York Times tot USA Today. Sinds zijn album 'Minute by Minute' uit 2013 krijgen zijn vaste kompanen een erkenning door de herbenoeming tot 'The James Hunter Six'. Het is onder die noemer dat James Hunter Leuven Jazz 2016 frequenteert en met zich een gelauwerde portie moderne Rythm & Blues meeneemt.

Omar

De grondlegger van de Britse neo-soul Omar Lye-Fook is al sinds begin jaren 90 een graag geziene gast in de funk- en soulwereld.

Hij kan rekenen op het respect en de bewondering van iconen als Common, Erykah Badu en Stevie Wonder. Die laatste is zelfs te horen op Omar’s album 'Sing (If You Want It)' uit 2006. Lange tijd werd hem een R&B keurslijf aangemeten, maar zijn sound reikt veel verder: van broken beats tot jazz via hiphop naar latin. In 2014 mocht hij verdiend een Lifetime Achievement Award ontvangen op Gilles Petersons Worldwide Awards.

Thierry Steady Go! Afterparty

Deze ongekroonde koning van de Brusselse soulscene biedt u een topselectie uit de jaren '50, '60 en '70 aan: deep funk, club soul, motown, dancefloor jazz, R&B, Hammond grooves, boogaloo en funky Jamaican sounds gecombineerd met de beste hedendaagse releases.