17 maart 2016

Locatie concertzaal Het Depot
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 20u
Tickets ›
Ticket info
Prijs

€17 - €20

Voordeelprijs

Cultuurkaart KU Leuven: €14 - €17

Voor een Earlybird Combi Het Depot, klik hier

TIMING:
20u: Doors
20u30: Matthew Halsall
22u15: Pomrad
23u15: Gilles Peterson
00u45: LTGL + Mophito

Verkooppunten
Bilbo Leuven
Monseigneur Ladeuzeplein 13,
3000 Leuven
Het Depot
Martelarenplein 12,
3000 Leuven
Fnac
Vital Decosterstraat 7,
3000 Leuven

Room setup

Box
Bij de Box-opstelling wordt er een doek gehangen voor de rode zeteltjes en is het de bedoeling dat het publiek vooraan rechtstaat.
Meer info

Laat Open - Leuven Jazz

Op 17 maart zijn we nog eens Laat Open, dit keer in het kader van Leuven Jazz. Feest met een jazzy vibe tot in de vroege uurtjes! Nog niet overtuigd? Check hieronder wie er zeker zal bijzijn en twijfel niet langer.

Als eerste is er Matthew Halsall, trompettist en componist uit Manchester en meteen ook één van de grootste Britse talenten. In zijn muziek hoor je inspiraties als John Coltrane, Miles Davis of Max Roach, maar telkens met een eigen twist en spirituele diepgang. In oktober 2015 bracht hij zijn zesde, en ronduit bejubelde, plaat 'Into Forever' uit, opnieuw in samenwerking met The Gondwana Orchestra. Hun onvervalste souljazz zit vol glorieuze arrangementen, speelse interludes, rijke strijkers én de stem van zangeres Josephine Oniyama.


Ook Gilles Peterson komt met allerlei fijne muziekjes naar Leuven. Naast zijn indrukwekkende radiocarrière (nu BBC 6) stond hij mee aan de wieg van de gerenommeerde labels Talkin’ Loud en Acid Jazz waarmee hij de carrières van grootheden als The Roots, Erykah Badu, Roni Size, Jamiroquai en Brand New Heavies lanceerde. Met Brownswood Recordings biedt hij nu onderdak aan o.a. José James, Ghostpoet en Zara McFarlane. Zijn dj-set zit vol uiteenlopende funky genres, met de voeten stevig in de jazzroots.

Als derde topact is er Pomrad, het alter ego van de Antwerpse producer en keyboardkeizer Adriaan van de Velde. Hij brengt een kleurrijke mix van 80’s funk, 90’s hiphop en vleugjes house, dub en trap. Denk aan de jazzfunk van Herbie Hancocks 'Head Hunters', de electrofunk van George Duke en Zapp & Roger en de jazzfusion van Yellowjackets en Level 42. Met een hoop stevige bassen er bovenop doet het soms ook wat denken aan Hudson Mohawke en zelfs Daft Punk.

Als u dacht dat de avond na deze kleppers al afgelopen was, hebt u het mis. We zetten het feest gewoon verder met Mophito, ofte Joris Vaes. Naast zijn eigen label Tangram Records (Uphigh Collective, TGLM, Moodprint) bezit hij een uitstekende platenkeuze en dj-skills. Denk aan een brede muziekkeuze die cirkelt rond beats, soul, bass en zoveel meer. Wie ook aanwezig is op de afterparty is LTGL, een Belg met Jamaicaans-Poolse roots. Onder andere Flume, Ta-Ku en Gilles Peterson zijn fan van deze jonge producer.

17 maart wordt een topavond vol pure muzikale verwennerij met jazzy vibes! Insmeren, die dansbenen!