05 november 2017

Locatie concertzaal Het Depot
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 18:30
Tickets ›
Ticket info
Prijs

€ 18 - € 20

Voordeelprijs

Cultuurkaart KU Leuven: € 16 - € 18

Verkooppunten
Bilbo Leuven
Monseigneur Ladeuzeplein 13,
3000 Leuven
Het Depot
Martelarenplein 12,
3000 Leuven
Fnac
Vital Decosterstraat 7,
3000 Leuven

Jonny Lang

TIMING
18:30 - Doors
19:00 - support-act Big Apple Blues
20:30 - Benjamin Booker
22:00 - Jonny Lang

Jonny Lang werd op zijn vijftiende al een blues-wonderkind genoemd. En terecht. Als Kid Jonny Lang & The Big Bang bracht hij in 1995 zijn eerste plaat ‘Smokin’ uit en kreeg hij twee jaar later een Grammy voor zijn album ‘Wander This World’. That kid has just got what it takes, man.

Zijn muziek typeert heerlijk swing-gospel waar de gitaar uiteraard niet ontbreekt. Hij is tevens niet bang om zijn veelzijdigheid te showen en neemt je mee op een muzikale reis waar genres zoals soul, blues, jazz en gospel zwierig samensmelten.

Na vele tours met knappe koppen als The Rolling Stones, Aerosmith, B.B. King en Sting , is Jonny Lang volledig klaar om Het Depot al swingend plat te spelen. En dat met een stevige bite! Hold your horses, folks!

Benjamin Booker

Enfant terrible van de Southern blues en rock 'n roll met de stem van een ervaren veteran? Dat moet Benjamin Booker zijn.

Deze jonge Afro-Amerikaan overrompelt met dwingende en energieke soul is met zijn bluespunk onder te brengen bij enkele grote namen als Jeffrey Lee Pierce, T-Rex, The White Stripes en zijn maten van Alabama Shakes. Met zijn pure en brute sound en een nieuw album zakt hij op 5 november in het kader van Leuven Blues Festival af naar Het Depot!

Big Apple Blues Support act

Support-act wordt verzorgd door niemand minder dan de New-Yorkse band Big Apple Blues. De band heeft een samenstelling van diverse bluesveteranen en willen met hun bandnaam duidelijk maken dat het bluesgenre leeft en bloeit in New York. Big Apple Blues is geen eerbetoon, maar een voortzetting van de elektrische blues Chicago-stijl van Midden-Amerika. Ideaal om deze avond op te warmen, als je 't ons vraagt!