30 april 2016

Locatie Het Depot vzw
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 21:30
Gratis

Room setup

Foyer
Dit concert is niet in de grote zaal, maar in onze foyer
Meer info

Lokale Helden

Vorig jaar vond er bij ons al een heel fijne Lokale Helden avond plaats in samenwerking met Poppunt. Die avond was zo tof dat we beslist hebben om er een jaarlijkse traditie van te maken. Ook dit jaar wordt dat sowieso weer een feestje en daarvoor blijven we nog eens graag Laat Open. Vorig jaar waren Maverick en Mophito de hosts, deze keer kiezen Poldoore en Mophito de Lokale Helden.

JD

JD richtte in 2013 het Radio Scorpio Programma ‘Stay Fresh’ op. Een wekelijkse afspraak met verschillende Leuvense Hip Hop cats zorgde ervoor dat hij het 20-jarig record van live luisteraars brak. In het verleden organiseerde hij verschillende internationale straatkunstfestivals en ondersteunde hij meerdere urban concepten. Dit verklaart niet enkel de verfvlekken op zijn platen, maar ook de schijnbewegingen van Hip Hop naar Funk, Soul, Jazz, Gospel, Africa, Brazil tot waar niet genres maar enkel drums nog een rol spelen. We kunnen dus een mix van straffe beats verwachten van deze meneer!

Rafîki

Heel veel is er niet geweten over deze Leuvense jongedame, behalve dat ze een uitstekende muzieksmaak heeft en een controller voor haar laptop. Wij zijn alvast nieuwsgierig naar de sounds die zij voorschotelt!

PhaRo b2b Illament

PhaRo kan gezien worden als een van de meest soulful producers van Leuven. Bij hem kan je terecht voor heel wat heerlijke beats, instrumentals en een late night chill.

Illament is dan weer een Leuvense deejay met een van de meest interessante platencollecties. Voor de gelegenheid draaien ze samen plaatjes, wat ongetwijfeld zal zorgen voor good vibes.

Silo

Mathias Collet, beter gekend als Silo, is een jonge Belgische ‘beat’ producer die al enkele jaren muziek maakt. Zo liggen er singles, EP’s en verschillende productie- en samenwerkingsprojecten in het verschiet. Silo combineert underground hip hop, met diepe elektronische trap en pop & house invloeden. Dit alles mondt uit in een set gevuld met lekkere beats.

Vanalles

Achter Vanalles zit een jonge gast uit Leuven die wel weet hoe hij een goede beat moet neerleggen. Zijn naam zegt het zelf al, zijn muziekcollectie bestaat uit vanalles en nog wat. Het gaat van hip hop sounds, naar funky beats, tot house-invloeden. De rode draad is een heerlijke beat waar een muziekliefhebber zeker en vast van kan genieten.

Poldoore

Smijt soul, funk en jazz in de blender met atmosferische instrumentale hiphop en je krijgt de good vibes van Poldoore. De jongeman groeide zowel hier als in de VS op en creëerde zijn eigen melodische sound met alle mogelijke invloeden die zo'n jeugd met zich meebrengt. Die sound werd opgepikt door het label Cold Busted in L.A., dat hem meteen liet tekenen voor verschillende releases en twee full albums.

Mophito

Mophito oftewel Joris Vaes, is naast de manager van zijn eigen label Tangram Records (Uphigh collective, TGLM, Moodprint) ook een dj met een uitstekende muzieksmaak. Denk aan een brede muziekkeuze die cirkelt rond beats, soul, bass en zoveel meer.