16 oktober 2015

Locatie Het Depot vzw
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 16u
Tickets ›
Ticket info
Prijs

€15 - €18

Voordeelprijs

U krijgt bij het binnenkomen 2 gratis basisconsumpties.

Verkooppunten
Bilbo Leuven
Monseigneur Ladeuzeplein 13,
3000 Leuven
Het Depot
Martelarenplein 12,
3000 Leuven

Room setup

Flex
Dit concert is in flex opstelling. Er zijn zowel zit- als staanplaatsen. Zitplaatsen zijn niet genummerd.
Meer info

Kloot Per W

Kloot Per W wordt op 18 oktober van dit jaar 60 en dat viert hij die dag met al zijn rockvrienden tijdens een verjaardagsmatinee in Het Depot.

Het lijkt wel of Kloot Per W altijd al muziek gemaakt heeft. Wie de groepen opsomt waarvan hij deel uitmaakte, vertelt het verhaal van de Belgische rock. Hij was er bij het begin van depunkexplosie, met The Misters en nadien The Employees. In 1986 begon hij na zijnfinaleplaats in Humo's Rock Rally aan een nog steeds voortdurende reeks solo-optredens. Ondertussen had hij zich van een plaats in de vaderlandse muziekgeschiedenis verzekerd met de legendarische cassette 'Music For Girls', die in 2015 opnieuw werd uitgebracht. Nadien bouwde Per W zijn solo-carrière verder uit en werkte hij samen met zowat iedereen met naam en faam in de Belgische rock. Zijn bekendste hit was 'Candy', die hij met twee verschillende zangeressen uitbracht, eerst met Mich Van Hautem, in 1988 en zeven jaar later met Isabelle A. Samen met Peter Slabbynk richtte hij nadien de Lama's op, die verschillende keren de top van de Afrekening van Studio Brussel haalden. Met de Belpop Bastards speelde hij Vlaanderen tien jaar lang plat in het gezelschap van rockcoryfeeën als Wimmeke Punk, Bea Vander Maat of Guy Swinnen. Momenteel speelt hij bas bij Lavvi Ebbel en is actief in een aantal nieuwe projecten zoals The Claudio Serpentino en The Electric Thunder Syndicate.

Een verjaardag is altijd al een moment van reflectie. Dat geldt nog meer voor wie zestig wordt en een hyperactivist als Per W heeft zoveel om op terug te kijken dat hij voor zijn Verjaardagsmatinee een selectie heeft gemaakt van muzikale projecten uit zijn vier decennia lange carrière. Marcel Vanthilt en Luckas Vander Taelen presenteren. Dit is het programma :

Luc Crabbe (Betty Goes Green)

We Are Kloot (KPW coverband…Met Jan Hautekiet, Bert Van Hoeylandt, Jo Moens, Pieter Vreede en Sushi (Ingrid Bergmans.)

The Romans (reünie)

The Employees

The Claudio Serpentino (Marleen van Ende en Kloot Per W)

Lavvi Ebbel

The Electric Thunder Syndicate met Hanske ‚Van de Paranoiacs’ Stevens (Willy Willy? and Dubbe?) single voorstelling

Wiliam Souffreau (Irish Coffee) met Kloot Per W en Jean-Marie Aerts

Kloot Per W solo

Phlitman and Kang ( Kim Duchateau, Jean Marie Mievis en Mar Go O.)

DJ Dop Massacre aka DJ Saucisse, DJ Lady Frigo en DJ Sahara


Naast rockartiest is Kloot Per W ook een gevierd grafisch kunstenaar. In het Depot zal ook recent werk in confrontatie met ouder werk van hem te zien zijn.