23 november 2015

Locatie Het Depot vzw
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 20u
Tickets ›
Ticket info
Prijs

€23 - €26

Voordeelprijs

Cultuurkaart KU Leuven: €20 - €23

Omdat wij het belangrijk vinden dat u met een veilig gevoel van de concerten in onze zaal kan genieten, nemen ook wij extra veiligheidsmaatregelen. U kan ons daarbij helpen door grote tassen en rugzakken thuis te laten. Waarvoor dank.

TIMING:
20h: Doors
20.45h: José James
Verkooppunten
Het Depot
Martelarenplein 12,
3000 Leuven
Fnac
Vital Decosterstraat 7,
3000 Leuven

Room setup

Seated
Dit concert is volledig zittend.
Meer info

José James

De flamboyante José James is één van de beste hedendaagse jazz-singers. Zijn debuutalbum The Dreamer (2008) sloeg in als een bom en charmeerde menig jazzkenner. Ook de albums die daarop volgden, waaronder 'For All We Know' met onze eigenste Jef Neve, konden op veel bijval rekenen.

Dit jaar bracht hij ‘Yesterday I Had The Blues: The Music of Billie Holiday’ uit, een plaat ter ere van de 100ste verjaardag van Billie Holiday. Samen met een steengoede band bestaande uit pianist Jason Moran, bassist John Patitucci en drummer Eric Harland maakte hij er een echte parel van.

"'Yesterday I Had the Blues' is een eigenzinnige, bloedstollende versie die het klassieke eerbetoon overstijgt. José James, al langer één van de meest originele jazzzangers van zijn generatie, heeft de vrouw die hij zijn muzikale moeder noemt het grootste compliment gegeven dat ze zich had kunnen dromen: deze negen songs een nieuwe stem bezorgd, zonder de oude geweld aan te doen. Met magisch resultaat." (De Morgen)