02 oktober 2015

Locatie Het Depot vzw
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 20u
Tickets ›
Ticket info
Prijs

€25 - €28

Voordeelprijs

Cultuurkaart KU Leuven: €22 - €25

Verkooppunten
Bilbo Leuven
Monseigneur Ladeuzeplein 13,
3000 Leuven
Het Depot
Martelarenplein 12,
3000 Leuven
Fnac
Vital Decosterstraat 7,
3000 Leuven

Room setup

Flex
Dit concert is in flex opstelling. Er zijn zowel zit- als staanplaatsen. Zitplaatsen zijn niet genummerd.
Meer info

John Mayall

Levende legende John Mayall komt naar Het Depot en dat zal u geweten hebben. In de jaren zestig zette hij het bluesgenre op poten. Hij wordt niet alleen geroemd voor zijn uitzinnig talent op piano, orgel, gitaar en bluesharp maar ook voor zijn componeer- en arrangeerwerk. Zijn voorliefde voor blues en jazz kreeg hij met de paplepel mee dankzij de rijke jazz- en bluesplatencollectie van zijn vader.

Met zijn invloedrijke en zelf opgerichte band John Mayall's Bluesbreakers schreef hij letterlijk geschiedenis. In de loop der jaren trok hij heel wat mooi muzikantenvolk zoals Eric Clapton, Jack Bruce, Peter Green, John McVie, Mick Fleetwood of Mick Taylor aan. Sinds begin jaren zeventig bloesemde zijn populariteit alleen maar, ondanks wisselende opstellingen van zijn band The Bluesbreakers.

In 2008 blies The Bluesbreakers na meer dan twintig zijn laatste adem uit. Begin 2009 kwam Mayall opnieuw boven water en zette hij zijn eerste stappen richting eindbestemming Nieuwe Plaat, Nieuwe Band. In het goede gezelschap van bassist Greg Rzab, drummer Jay Dravenport, gitarist en toetsenist Tom Canning (die al snel de band weer verliet) nam hij op amper drie dagen tijd het album 'Tough' op. Aan die nieuwe horizonten verschenen algauw verschillende wereldtournées voor het viertal.

Live escaleert de dynamiek soms tot een gevaarlijk hoog niveau. Ideaal dus voor wanneer Mayalls wegen Het Depot kruisen op 2 oktober. Agenda's in de aanslag!