14 november 2015

Locatie Het Depot vzw
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 20u
Tickets ›
Ticket info
Prijs

€12 - €15

Voordeelprijs

Cultuurkaart KU Leuven: €10 - €12

Verkooppunten
Het Depot
Martelarenplein 12,
3000 Leuven
Fnac
Vital Decosterstraat 7,
3000 Leuven

Room setup

Box
Bij de Box-opstelling wordt er een doek gehangen voor de rode zeteltjes en is het de bedoeling dat het publiek vooraan rechtstaat.
Meer info

John Coffey

Na een jaar van relatieve rust en vrede is John Coffey terug met een derde album: 'The Great News'. De eindeloze stroom aan positieve energie die de band de afgelopen jaren op het podium bracht, is nu samengevoegd in 11 nieuwe songs, waar het zweet, de spanning en inspiratie van afdruipen.' The Great News' werd in de zomer van 2014 opgenomen in de Mailmen Studio in Utrecht met producer Matt Goldman (VS). De keuze voor Goldman was evident; Met zijn werk voor bands als The Chariot en Underoath bleek hij een meester in het vangen van pure energie en live dynamiek. De samenwerking tussen John Coffey en Goldman heeft geresulteerd in een album dat stuwt, kraakt en piept, maar nooit het pakkende liedje uit het oog verliest.

Met meer dan 130 shows, festivals als Lowlands en Vans Warped Tour en uitverkochte clubs in Nederland en Duitsland vormde 2013 het doorbraakjaar voor John Coffey. De release van hun tweede album 'Bright Companions' zorgde voor een vernieuwde punkrock-hoop in de lage landen. Schreeuwende menigtes en podiumbeveiligers in de hoogste staat van paraatheid vormde week in, week uit het toneel waarop John Coffey dienst deed. The Great News, die op 30 januari 2015 verscheen, zal deze trend voortzetten. Hun legendarische optreden op Pinkpop 2015 was daar een mooi voorbeeld van. Security: beware...

BRUTUS Support act

Uit verschillende bands en genres ontstond begin 2014 het trio Brutus. Rauwe bassen en sinistere gitaren, hoekige drums en ijle vocalen. Een dame op drums en vocals, twee heren op gitaar en bas.

Met een clash van dat alles brengt Brutus een nieuw geluid. Eeneigen geluid, gedwongen en onbewust eigenzinnig. Vergelijken met bestaande bands of genres blijkt een uitdaging te zijn. In de eerste zes maanden speelde de band meteen een dertigtal shows waaronder Rock Herk, Dour Festival en Boomtown Gent. Lovende reacties en meteen een sterke livereputatie. En eigenlijk gewoon nog maar een begin.