26 april 2017

Locatie concertzaal Het Depot
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 20:00
Mainact 21:30
Uitverkocht
Ticket info
Prijs

€ 16 - € 19

Voordeelprijs

Cultuurkaart KU Leuven: € 14 - € 16

Verkooppunten
Bilbo Leuven
Monseigneur Ladeuzeplein 13,
3000 Leuven
Het Depot
Martelarenplein 12,
3000 Leuven
Fnac
Vital Decosterstraat 7,
3000 Leuven

Room setup

Flex
Dit concert is in flex opstelling. Er zijn zowel zit- als staanplaatsen. Zitplaatsen zijn niet genummerd.
Meer info

J. Bernardt

Nu Balthazar 'on hold' staat, is het tijd voor wat zijprojecten. Althans, zo dachten Maarten Devoldere (Warhaus), Simon Casier (Zimmerman) en - nu ook - Jinte Deprez, oftewel: J. Bernardt.

Jinte Deprez, 1/2de van de frontmannen van Balthazar, slaat met zijn solo-project J. Bernardt een nieuwe en avontuurlijke weg in. Zijn donkere stem wordt afgewisseld met synthesizers en dansbare ritmes waarbij je onmogelijk stil kan blijven staan. Samen met Adriaan Van De Velde (het brein achter Pomrad) en drummer Klaas De Somer (Pomrad, Tourist LeMC) kiest hij voor scherpe R&B-grooves, versierd met warme, donkere gospelzang.

De eerste worp 'Calm Down' is alvast een schot in de roos. Zo vindt ook Dansende Beren:

"Calm Down klokt af net binnen de drie minuten en bevat exotische beats, een baard en een zwoele melodie. De eerste minuut bouwt nog gezapig op waarna de bassen invallen en het geheel dansbaar en sexy wordt. Het zou zomaar kunnen dat J. Benardt bestempeld wordt als een Chet Faker faker (eveneens zijn looks zijn gelijkaardig), maar hij geeft er zijn eigen toets aan door de tropische synths die het nummer een zonnig sfeertje geeft. Een geniale binnenkomer, maar we hadden niets minder verwacht van deze Balthazar spin-off." - Dansende Beren

Benieuwd naar meer? Eén adres op 26 april.

Pomrad Support act (20:30)

Support-act wordt verzorgd door Belgisch synth-jazz-wonder Pomrad!