06 oktober 2015

Deuren 20:00
Mainact 21:00
Tickets ›
Ticket info
Prijs

€17 - €20

Voordeelprijs

Cultuurkaart KU Leuven: €15 - €17

Verkooppunten
Het Depot
Martelarenplein 12,
3000 Leuven

Room setup

Flex
Dit concert is in flex opstelling. Er zijn zowel zit- als staanplaatsen. Zitplaatsen zijn niet genummerd.
Meer info

Esther & Fatou Support act (20:00)

Esther & Fatou. Twee meisjes. Niet op het strand, maar in Leuven-stad. Ze maken dromerige folkpop. Twee stemmen, wat spaarzame akoestische gitaar en minimale percussie, meer hebben ze niet nodig om je meteen mee te nemen op een lange queeste met een ijle, melodische soundtrack waarin breekbare liedjes je trouwe metgezellen zijn. Muziek die recht naar het hart gaat en snaren raakt waarvan je niet vermoedde dat ze bestonden. Esther & Fatou zorgen voor de sidder langs je ruggengraat, voor dat ene onverwachte moment dat je onverhoeds geraakt wordt door muzikale schoonheid.

Isbells

Isbells, veroverde al vele podia en festivals. De melancholische folky pop die Gaëtan Vandewoude en zijn bandleden maken, vallen zeer in de smaak. Na twee voorgangers zal de band dit jaar een derde langspeler uitbrengen. De eerste livenoten zal u kunnen bewonderen op hun cd-voorstelling in Het Depot.

Voor een deel van de opname van de plaat trokken de bandleden zich terug in de studio van Het Depot. Wat ontstond in Het Depot zal ook daar voor het eerst door de boxen klinken. Gaëtan is dan ook geen onbekende ten huize Het Depot. Als artist in residence vertoeft hij vaak in onze concertzaal, repetitieruimte en studio.

In 2009 bracht Isbells hun debuutalbum ‘Isbells’ uit. Het album werd positief onthaald en leverde hen zelfs een nominatie voor een MIA in de categorie ‘Beste nieuwkomer’ op. Drie jaar later zag de tweede langspeler ‘Stoalin’ het levenslicht dat lovende woorden met zich mee bracht. In De Standaard klonk het zo over ‘Stoalin’: “Prachtig hoe de muziek in het begin zacht opwelt uit een kosmische sluier, om op het einde aan te zwellen tot een ware vulkaan van klank.”

Twee mooie platen, heel wat concerten en lovende woorden gingen vooraf. Dat belooft voor 6 oktober!

Andere interessante

Concerten

Alle concerten