11 mei 2017

Locatie concertzaal Het Depot
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 20:00
Mainact 21:30
Tickets ›
Ticket info
Prijs

€ 14 - € 16

Voordeelprijs

Cultuurkaart KU Leuven: € 12 - € 14

Verkooppunten
Bilbo Leuven
Monseigneur Ladeuzeplein 13,
3000 Leuven
Het Depot
Martelarenplein 12,
3000 Leuven
Fnac
Vital Decosterstraat 7,
3000 Leuven

Room setup

Seated
Dit concert is volledig zittend.
Meer info

Will Samson Support act (20:30)

De Britse muzikant Will Samson staat garant voor prachtige songs die baden in donzige, sferische elektronische klanktapijten.Voor zijn nieuwste worp en intussen vierde album 'Ground Luminosity' verweeft Samson minimaal gitaarspel met een flinterdun laagje strijkers en elektronica. Met andere woorden: u komt best op tijd voor deze fantastische support-act.

Illuminine

Jarenlang knutselde de Leuvenaar Kevin Imbrechts in het geheim met soundscapes en gitaarnummers, onderandere ook in de studio van Het Depot. Met zijn debuut '#1' trotseerde hij voor het eerst het daglicht.

Illuminine omschrijven is geen sinecure, maar vergelijkingen met de Erased Tapes-familie (Nils Frahm, Ólafur Arnalds, A Winged Victory For The Sullen) zijn niet uit de lucht gegrepen. Een clash tussen ambient en neoklassiek, waarbij less is more de samenvatting is.

Amper twee jaar na '#1' verschijnt in het voorjaar van 2017 eindelijk nummer twee: #2. Imbrechts' tweede worp verbreedt het klankenspectrum van Illuminine met een meer dynamische feel en gastvocalen. Op 11 mei te ontdekken in Het Depot.