15 december 2014

Deuren 20u

Milo Meskens Support act

Naast frontman van Black Tolex is Milo Meskens sinds eind 2013 ook actief als soloartiest. De singer-songwriter brenft een eigenzinnige mix van pop, folk, blues en country met een zeer herkenbare feel in. Live staat dat garant voor een intense en intieme sfeer, een gitaar die cirkels rond je hart draait (dixit Humo) en een stem die zich als een warm dekentje rond jou slaat. Hij bracht zijn eerste album 'Running After Yesterday' uit op 19 april in de Kinky Star.

Sinds zijn selectie voor Humo's Rock Rally 2014 begon hij 'voor écht', en sindsdien kan de 18-jarige muzikant al heel wat overwinningen op zijn conto schrijven. Zo schopte hij het tot de finale van de Jonge Wolven concours 2014 en won hij de Belgische Finale Imagine 2014.

I Will, I Swear

I will, I swear is de eerste samenwerking tussen Jonathan Van Landeghem en Fien Deman, en het duo liet meteen een onvergetelijke indruk na. 'Long Days', de eerste track die ze samen opnamen, blijft twee jaar na datum nog elke dag zieltjes winnen.

De trefzekere stem van Fien werpt voorzichtige zonnestralen op haar weemoedige teksten en de pianoschetsen van Van Landeghem. De band vond al snel een publiek, ook internationaal. Ze werden opgepikt door een rits invloedrijke blogs, scoorden een YouTube hit en hun muziek wordt gebruikt voor verschillende modecampagnes.

Het duo groeide ondertussen uit tot een zevenkoppige liveband. Aangevuld met drums, gitaar en een strijkerstrio gaan ze op de ingeslagen weg verder en de band blijft opereren onder een gunstig gesternte. In 2015 schopt I will, I swear het tot winnaar van De Nieuwe Lichting 2015 van Studio Brussel en bracht onlangs hun eerste EP 'Strings of Gold' uit.