20 januari 2016

Locatie Het Depot vzw
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 20u
Uitverkocht
Ticket info
Prijs

€23 - €26

Voordeelprijs

Cultuurkaart KU Leuven: €21 - €23

De show start om 20.30uur.

Verkooppunten
Bilbo Leuven
Monseigneur Ladeuzeplein 13,
3000 Leuven
Het Depot
Martelarenplein 12,
3000 Leuven
Fnac
Vital Decosterstraat 7,
3000 Leuven

Room setup

Seated
Dit concert is volledig zittend.
Meer info

Henry Rollins

Begin 2016 brengt de Amerikaanse legende Henry Rollins zijn Charmingly Obstinate tour naar België. In zijn eerste Europese 'talking shows' tour sinds zijn tour in maart 2012 zal hij ongetwijfeld geen blad voor de mond nemen. Naast all around artiest, comedian en punkrocker kan u hem ook toevoegen aan het lijstje van schrijvers, acteurs, radio- en televisiepresentatoren. Hij won zelfs een Grammy Award voor Best Spoken Word Album of niet muzikale album waarin hij bewees dat hij meer is dan enkel een muzikant.

Rollins is een veelzijdig man die van alles iets afweet. “Rollins is many things”, klinkt het. En hij wordt dan ook veelal omschreven als workaholic. De legende is niet aan zijn proefstuk toe en heeft al heel wat bewezen. Hij tourde de wereld rond als spoken word artiest en als frontman van de hardcore punkband Black Flag en zijn eigen Rollins Band. Bij Black Flag ontstonden er geregeld vechtpartijen in het publiek die uiteindelijk resulteerden in een stopzetting van de band. Een jaar later richtte Henry zijn eigen meer punkrock-invloedrijke band op en zag de Rollins Band het daglicht.

Als hij niet tourt als muzikant, houdt hij zijn agenda gevuld met als acteur, als schrijver en als televisiepresentator. U kent hem misschien ook van zijn wekelijks radioprogramma op het Amerikaanse KCRW of van zijn wekelijkse column in LA Weekly of Rolling Stone Australia. Rollins is al te zien geweest op National Geographic en daarnaast presenteerde Henry ook een eigen programma '10 Things You Don’t Know About'.

Icoon Henry Rollins doceerde zijn levenswijsheden in 2012 al eens in de Leuvense Aula PDS en dit werd het meest crazy college feestje ooit. Ook dit keer zal Rollins het beste van zichzelf geven. Zeker de moeite waard om te komen kijken naar die mengeling van levenswijsheden en ongezouten meningen!