27 januari 2015

Deuren 20u

Howe Gelb Support act

Howe Gelb, de godfather van de alt. country, is al meer dan een kwarteeuw de creatieve spilfiguur van de legendarische band Giant Sand. Zijn albums, zowel solo als met zijn band, roepen de sfeer van het stoffige zuiden op. Zijn muziek balanceert tussen folk, americana en bloedmooie popliedjes. Gelb wordt als een van de meest creatieve songwriters van dit moment beschouwd. De broeierige, donkere en warme stem van Howe Gelb drukt de stempel op zijn eigen ongrijpbare Desert Americana.

Hij bracht dit jaar de soloplaat 'The Coincidentalist' uit, een collectie songs die verder borduren op de americana waar hij meer dan dertig jaar geleden mee begonnen is. Aan dit album werkten veel bekende gezichten mee als M. Ward, Bonnie 'Prince' Billy, KT. Tunstall, Andrew Bird en Steve Shelley van Sonic Youth. Muziek om bij weg te dromen!

Grant-Lee Philips

Grant-Lee Philips verdiende zijn sporen als zanger en songwriter bij de alternatieve rockband Grant Lee Buffalo, die vooral in de jaren negentig actief was. Zijn nieuwste worp 'Walking In The Green Corn' bundelt tien nummers voor welke Philips de mosterd haalde in bij het verhaal van zijn afkomst, in het inheemse Muskogee.

Zo verkent hij het kruispunt waarop zowel verleden en heden als persoonlijk en politiek vlak elkaar snijden. Componeren deed hij in een concentratiepiek tijdens enkele koude wintermaanden. Die sound kroop in zijn muziek en maakte dat u bij 'Walking In The Green Corn' zachtjes de ogen kunt sluiten.