21 mei 2015

Deuren 20:00

GIANT³ SAND + Maggie Bjorklund, Brian Lopez, Gabriel Sullivan, Lovely Quinces

De Americanaband Giant Sand viert dit jaar zijn dertigste verjaardag met een nieuwe plaat (die op 5 mei verschijnt) en natuurlijk een tournee - GIANT³ SAND. Het is een re-issue van hun eerste plaat ‘Valley Of Rain’ (1985). Giant Sand wisselt zo ongeveer per album van samenstelling en kent eigenlijk maar één vaste waarde: frontman Howe Gelb, een icoon in de americana scene en de godfather van de alternatieve country. De vaste ritmesectie van Giant Sand bestond gedurende jaren uit John Convertino en Joey Burns die nadien de wereld veroverden als Calexico.


De Amerikaanse zanger-gitarist Howe Gelb moet zowat de meest productieve artiest van deze tijd zijn. Sinds 1985 bracht hij 26 langspelers uit met Giant Sand, 19 onder zijn eigen naam en voorts nog een handvol met The Band of Blacky Ranchette, OP8 en Arizona Amp & Alternator samen. Op de nieuwe plaat werkt hij samen met Jason Lytle (Grandaddy) en Steven Shelly (Sonic Youth).

Met hun typische sound en de donkere stem van Gelb verrassen ze telkens opnieuw en dat al meer dan vijfentwintig jaar lang. We zijn dan ook trots deze band nog eens te mogen verwelkomen in Het Depot.