10 november 2014

Deuren 21u

Galaxie's Nightshift VI: Hercules & Love Affair (live) + Discobar Galaxie

Never change a winning team. Of maar een klein beetje.

Wanneer de heren van Discobar Galaxie hun favoriete platen in hun favoriete zaal draaien, nodigen ze vrienden en collega's uit om mee te doen. En voor de speciale editie zijn dat niemand minder dan de jongens en meisjes van Hercules and Love Affair.

Maken ze nu house? Of disco? Nu-disco? Feit is dat de muziek van HERCULES AND LOVE AFFAIR perfect in de vibe van een Nightshift past. Het project rond DJ Andy Butler bracht net een derde album uit, "Feast of the Broken Heart". De band heeft steeds wisselend personeel, in huidige line-up zit ook de Belgische zanger Gustaph. Voor hun grootste hit Blind (2008) leende Anthony van de Johnsons zijn stem. Eerder al op Werchter en Pukkelpop. Nu op de Nightshift.

Verder blijft het vertrouwde recept van Nightshift ongewijzigd. Bobby Ewing, Lars Capaldi en Loveboat zijn jullie Guides to the Discobar. Zij staan met de late, bijgestaan door Groove Merchant. En de dag erop krijgt iedereen congé. Enkel op vertoon van een geldig ticket.

DISCOBAR GALAXIE De podia waar DJ's Bobby Ewing, Lars Capaldi en Loveboat nog niet mochten passeren, zijn intussen schaars geworden. Na vele, vele jaren is Discobar Galaxie still going strong en spelen ze nog steeds whatever the hell they like. Tijdens hun laatste doortocht in Het Depot lanceerden ze Nightshift, een 3-dubbele cd met zorgvuldig geselecteerde funksouldisco. Van uw beproefde kwaliteitsmerk.

GROOVE MERCHANT Al bijna 35 jaar is Groove Merchant een vaste waarde en tegelijk buitenbeentje in het Belgische clubwereldje. Zijn indrukwekkende vinylcollectie (+ 15.000) omvat het beste uit de ‘black music’ van de afgelopen 40 jaar en is een onuitputtelijke bron voor zijn deejaysets. Verwacht je aan het beste uit de funk, soul, jazz, disco, boogie, acid jazz, Kortom, vette phonque plaatjes…

Gonna be some sweet sounds, coming down on the nightshift.