23 november 2014

Deuren 20u
Ticket info
Prijs

€21 - €24

Voordeelprijs

Cultuurkaart KU Leuven: €18 - €21

Mad About Mountains Support act

Op het kruispunt waar (Limburgse) Americana, folkrock en alt-country samenkomen, vinden we Mad About Mountains. Het project van Piet De Pessemier, die zijn pluimen verdiende bij Monza en Krakow, heeft een patent op ingetogen luisterliedjes met heel wat Amerikaanse feel, harmonische vocalen en warme akoestiek. ‘Where the Man Waits’ is hier het uitgelezen voorbeeld van. Tijdens een live optreden waant u zich dus rond een knisperend kampvuur ergens in het bos.

's Mans songs zijn mijmeringen over het alledaagse familieleven of vakantietaferelen, bijgekleurd door het nodige tikkeltje nostalgie en melancholie. Met 'Harlaz', de nieuwe boreling die in maart het levenslicht zag en genoemd is naar het bos uit zijn kindertijd, breien De Pessemier en de zijnen een meer dan mooi vervolg aan het zelfgetiteld debuutalbum. Even pakkend en hartverwarmend als anders.

Emiliana Torrini

Steekt haar veel te aanstekelijke single 'Jungle Drum' nog ergens diep in uw gehoorgang, spits dan nu de oren voor een herboren Emiliana Torrini. Op nog geen zes jaar tijd verkaste ze terug naar haar vaderland IJsland en werd ze de gelukkige moeder van een zoon. Stof genoeg om een album uit te diepen, zo blijkt.

'Tookah', Torrini's zelfomschreven innergod, (lees: het nieuwste brouwsel van haar onuitputtelijke fantasie) evenals de naam van haar nieuwste plaat, is een knallertje. Net zoals al haar andere albums heeft ook 'Tookah' zijn eigen cachet. Ditmaal sloeg ze namelijk het elektronicapad in, met funky beats en hippe songs als 'Speed Of Dark' tot gevolg. Tegelijkertijd serveert ze ons de gebruikelijke indiepop die als een dolk in de ziel kan snijden. Neem dus zéker de muzikale afslag naar Het Depot.