15 november 2015

Locatie Het Depot vzw
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 20u
Tickets ›
Ticket info
Prijs

€19 - €22

Voordeelprijs

Cultuurkaart KU Leuven: € 16 - €19

Verkooppunten
Het Depot
Martelarenplein 12,
3000 Leuven
Fnac
Vital Decosterstraat 7,
3000 Leuven

Room setup

Box
Bij de Box-opstelling wordt er een doek gehangen voor de rode zeteltjes en is het de bedoeling dat het publiek vooraan rechtstaat.
Meer info

All Things Automatic Support act

En als Proust nu eens niks geproefd had. Niks geroken. Alleen gehoord: een echo die klonk uit een spelonk van de tijd, een kerker van het geheugen. Zou 'All Things Automatic' dan flitsen naar de jaren '80? Gitaren en klavieren, de transportable MIO2 van Hammond, aangedragen door twee dames uit nog vroegere tijden. Slaande beats. De studio in, het geluid eruit, met een versie van wat Robyn veel later zou zingen: Dancing on my own. Muziek als een madeleine.

De naam herinnert aan niks. Geen link. Er is alleen die eerste zin van The King: 'My little boy wakes up in another world.' Er moet een verleden zijn, maar in een andere wereld. 'All Things Automatic' is en speelt en ademt en drinkt 2015 maar de geest zit diep. Bezwerend, het ritme is de danser, de spots vallen volledig weg tot een klein verlicht waasje in veel donker. Elektronica, Follow Your Needs, zwart mag, het leven is niet simpel, het maakt de mensen gek.

Niet alles gaat automatisch in de wereld van een trio dat een studio ombouwde tot een bad van geluiden en van hoe het verleden vandaag kan herleven. Toch. Licht wordt zwaar en zwaar weer licht. Clair-obscur, elektrische vrienden, muziek als mascara voor de ziel, experiment zonder commercie, blauwe maandagen, indie misschien en ouderwets nieuw 'Dit is Belgisch': All Things Automatic.

Elisa Waut

In 1984 won Elisa Waut (Elsje Helewaut, Hans Helewaut en Chery Derycke) Humo's Rock Rally. Na een eigenzinnig parcours van 6 albums en 15 singles, waaronder de klassieker 'Four Times More', kwam in 1998 het muzikale leven van Elisa Waut tot een spontane stilstand.

Eerder dit jaar verscheen van de groep Elisa Waut na 17 jaar een verrassend nieuw album 'Portraits and Landscapes'. Opmerkelijke singles als 'Blossom', 'Portrait' en 'Slow' geven aan dat Elisa Waut anno 2015 trouw aan hun eigen drievuldige chemie volledig herboren zijn.

Wie dit najaar Elisa Waut live aan het werk ziet, krijgt naast het nieuw werk uit 'Portraits and Landscapes' ook een bloemlezing uit het rijke en eigenzinnige repertoire van de vroege Elisa Waut.