24 maart 2016

Locatie Het Depot vzw
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 20:00
Mainact 21:30
Tickets ›
Ticket info
Prijs

€12 - €15

Voordeelprijs

Cultuurkaart KU Leuven: €10 - €12

Verkooppunten
Bilbo Leuven
Monseigneur Ladeuzeplein 13,
3000 Leuven
Het Depot
Martelarenplein 12,
3000 Leuven
Fnac
Vital Decosterstraat 7,
3000 Leuven

Room setup

Flex
Dit concert is in flex opstelling. Er zijn zowel zit- als staanplaatsen. Zitplaatsen zijn niet genummerd.
Meer info

Eefje De Visser

‘Vernuftig’, ’gedurfd’ en ‘loepzuiver’ schreef de pers over haar eerste plaat. ‘Warm’, ‘intiem’ en ‘diepgaand’ over haar tweede. Met 'De Koek' en 'Het is' heeft Eefje de Visser twee succesvolle albums op zak en weet ze in een paar jaar tijd een trouw publiek op te bouwen in Nederland en België. Nachtlicht is de titel van haar derde album dat op 8 januari 2016 verschijnt.

Voor het maken van Nachtlicht verliet Eefje haar comfortzone, trok naar Barcelona om nummers te schrijven en nam de plaat deels op in Utrecht, Gent en Frankrijk. On-Nederlandse, exotische invloeden, broeierige, stadse sferen en een extraverte mindset zijn duidelijk hoorbaar in de 10 nieuwe songs.

Samen met haar vaste band ontwikkelde Eefje de afgelopen jaren een sterke live-sound, gegroeid door vele clubshows en het spelen op festivals. Nachtlicht laat een duidelijke evolutie horen en klinkt energieker dan de eerste twee albums.

Ook in België is Eefje inmiddels geen onbekende meer. Tijdens de Gentse Feesten in 2015 stond ze op het hoofdpodium van het Sint-Jacobsplein. Ongeveer werd opgepikt door het bekende StuBru programma Duyster en songs van zowel De koek als Het is komen regelmatig voorbij op Radio 1.

Op 24 maart wordt die stijgende lijn verguld met een nieuw optreden in het wondermooie Depot.

LUWTEN Support act (20:30)

LUWTEN is Tessa Douwstra en naar eigen zeggen haar meest autonome project tot nu toe. Donkere, soulvolle en lichtjes rammelende folktronica. Samen met haar band debuteerde ze in februari met succes op Grasnapolsky. Het eerste album wordt verwacht in het najaar van 2016.