01 mei 2016

Locatie concertzaal Het Depot
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 16:30
Ticket info
Prijs

Tickets online aan te kopen via www.docville.be of aan ons onthaal de avond zelf.

TIMING:
16u30: Deuren
17u: Soaked in Bleach
19u30: Presenting Princess Shaw
21u30: The Redemption of the Devil

Soaked in Bleach

Op 8 april 1994 werd het levenloze lichaam van Nirvana-zanger Kurt Cobain aangetroffen. In de media werd het groot uitgelicht: Kurt Cobain had zelfmoord gepleegd. Hij werd immers gevonden met een geweer in zijn handen én er was een afscheidsbrief. Maar was het wel zelfmoord?

Detective Tom Grant houdt er een controversiële theorie op na: Cobain pleegde geen zelfmoord, maar werd vermoord. En Grant kan het misschien wel weten. Begin april 1994 werd hij immers opgebeld door Courtney Love, omdat haar man Cobain spoorloos verdwenen was uit een afkickkliniek waar hij vrijwillig verbleef. Dylan Carlson, vriend van Cobain en Love, ging samen met Grant tevergeefs op zoek in Seattle. De hele situatie riep steeds meer vraagtekens op bij Grant. De tegenstrijdige uitspraken van weduwe Courtney Love overtuigden Grant ervan dat er meer aan de hand was met de dood van de zanger. Hij ging verder op onderzoek en deed een aantal opmerkelijke ontdekkingen. Bovendien nam hij ook al zijn gesprekken op.

Aangezien Courtney Love het niet eens is met de theorie en met de film, moest regisseur Statler creatief zijn. Zo werkt hij met acteurs en reconstrueert hij wat mogelijk de laatste dagen uit het leven van Kurt Cobain zijn. Er worden keiharde bewijzen op een presenteerblaadje aangereikt, waardoor ‘Soaked in Bleach’ geloofwaardiger lijkt dan de zoveelste conspiracy-film. Wie weet ben je na het bekijken van deze documentaire net als Grant ervan overtuigd dat Cobain vermoord werd.

Presenting princess Shaw

Samantha Montgomery, artiestennaam Princess Shaw, was één van de talloze zangeressen die hun kans wagen op YouTube, maar verdwijnen in de anonimiteit. Tot ze aan de andere kant van de wereld wordt ontdekt door mashup artiest en YouTube fenomeen, Kutiman.

Overdag werkt Samantha Montgomery in een van de moeilijkste wijken van New Orleans waar ze zorgt voor de ouderen van de samenleving. ’s Avonds schrijft ze muziek voor haar YouTube kanaal, waar ze zich voorstelt als Princess Shaw. Aan de andere kant van de wereld, in Israël, maakt Ophir Kutiel, beter bekend als Kutiman, mashups van amateurmuzikanten. Zijn Youtube-kanaal heeft meer dan 50.000 volgers. Wanneer de populaire Kutiman Princess Shaw ontdekt, is hij overdonderd door haar krachtige stem. Twee vreemden beginnen op een afstand van meer dan 7.000 kilometer aan een prachtige samenwerking. De persoonlijke impact die de hedendaagse technologie kan hebben lijkt eindeloos. Documentairemaker Ido Haar volgt in ‘Presenting Princess Shaw’ het samenwerkingsproces van de vocaal sterke, maar onbekende Princess Shaw en Kutiman, wiens beats reeds wereldwijd beluisterd worden. Het resultaat is een ode aan hard werk, talent en dromen.

The Redemption of the Devil

Een onverbloemd portret van Jesse 'The Devil' Hughes, de frontman van Eagles of Death Metal, de groep die in november in de Bataclan in Parijs onder vuur werd genomen door terroristen. Een vreemde mix van seks, drugs en rock ’n roll en een extreem-rechts gedachtengoed...

Een jaar uit het leven van Jesse “The Devil” Hughes: predikant, muzikant, vader, minnaar, drugsverslaafde, diepgelovige en oerconservatief patriot.Met zijn jeugdvriend Josh Homme, frontman van Queens of the Stone Age, is hij bezig met de opnames van de nieuwste Eagles of Death Metal-plaat. Hughes kwam op 13 november 2016, vier jaar na de opnames voor deze film, in het oog van de storm terecht, toen terroristen het vuur openden op het publiek tijdens een optreden van zijn groep Eagles of Death Metal in de Parijse Bataclan. Zijn aangeslagen reactie nadien kon op veel respect rekenen, zijn oproep wat later om iedereen te bewapenen al veel minder. Hughes is immers een groot voorstander van het wapenbezit, net als veel andere (conservatieve) Amerikanen. Hij dweept ook met Ronald Reagan, is diepgelovig, niettegenstaande zijn overmatig druggebruik en zijn relatie met een voormalige pornoactrice. ‘The Redemption of the Devil’ is een onverbloemd portret van een vat vol tegenstellingen, een rockmuzikant zoals er maar weinig (openlijk) zijn: ultraconservatief en extreem rechts.