03 mei 2016

Locatie concertzaal Het Depot
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 16:30
Ticket info
Prijs

Tickets online aan te kopen via www.docville.be of aan ons onthaal de avond zelf.

TIMING:
16u30: Deuren
17u: Presenting Princess Shaw
19u30: Bobbejaan
21u30: Janis: Little Girl Blue

Janis: little girl blue

Blueszangeres Janis Joplin stierf in 1970 op 27-jarige leeftijd aan een overdosis heroïne. Regisseur Amy Berg brengt een intiem portret van de slimme, complexe vrouw die uit het niets opkwam en de muziekwereld voor altijd veranderde.

Ze zong kaskrakers als ‘Me and Bobby McGee’, verkocht na haar dood vier miljoen LP's en is tot op heden een voorbeeld voor vrouwelijke rockartiesten: blueszangeres Janis Joplin.

In ‘Janis: Little Girl Blue’ geeft filmmaakster Amy Berg ons een uniek inkijkje in de hoogte- en dieptepunten uit het leven van Janis Joplin. We zien een naar liefde hunkerende vrouw, die niets liever wil dan zichzelf geven aan de wereld. Als kind werd ze gepest, als puber hoorde ze nooit bij de mooie meisjes. Wanneer ze op haar zeventiende ontdekt dat ze zich met haar stem kan onderscheiden, lijkt dat een afsluiting van een moeilijke fase in haar leven. We zien haar jeugd en het succes, de staande ovaties op het popfestival Monterey in 1967 en we zien haar volledig uit haar dak gaan tijdens Woodstock in 1969. Maar de film toont ook het drugsgebruik dat haar uiteindelijk fataal wordt. Rode draad vormen fragmenten uit openhartige brieven die Janis schreef aan haar ouders en geliefden, voorgelezen door singer-songwriter Cat Power. ‘Janis: Little Girl Blue’ is een meeslepend eerbetoon aan zowel een beschadigd mens als een onverschrokken zangeres.

Bobbejaan

Dit intieme en emotionele portret dat werd gefilmd door zijn zoon toont de zanger, kunstfluiter, acteur, entertainer en Vlaamse cowboy Bobbejaan Schoepen in zijn laatste levensfase. Wat doet het met een mens wanneer je zoals hij zelf zei: “veel verleden hebt, maar weinig toekomst”?

De Belgische entertainer en ondernemer Bobbejaan Schoepen woont in een villa in de Kempen waar hij de gillende mensen in zijn pretpark hoort op de achtergrond. Hij is echter oud en ziek en langzaam maar zeker dooft de eens zo actieve Bobbejaan uit. De documentaire toont hoe zijn vrouw hem met een ontroerende energie blijft verzorgen en zijn zoon die dit allemaal op camera wil vastleggen. Het resultaat is een documentaire die barst van de liefdevolle intimiteit.

De afwisseling tussen de vele archiefbeelden en de amateurcamerabeelden van zijn zoon maken van ‘Bobbejaan’ een aangrijpend portret van een man vol ondernemerstalent, creativiteit maar ook met een gebroken droom. Zijn zoon Tom blijft hopen dat zijn vader zal herontdekt worden, zowel hier als in de Verenigde Staten en met een documentaire als deze is dat zeker mogelijk.

Presenting princess Shaw

Samantha Montgomery, artiestennaam Princess Shaw, was één van de talloze zangeressen die hun kans wagen op YouTube, maar verdwijnen in de anonimiteit. Tot ze aan de andere kant van de wereld wordt ontdekt door mashup artiest en YouTube fenomeen, Kutiman.

Overdag werkt Samantha Montgomery in een van de moeilijkste wijken van New Orleans waar ze zorgt voor de ouderen van de samenleving. ’s Avonds schrijft ze muziek voor haar YouTube kanaal, waar ze zich voorstelt als Princess Shaw. Aan de andere kant van de wereld, in Israël, maakt Ophir Kutiel, beter bekend als Kutiman, mashups van amateurmuzikanten. Zijn Youtube-kanaal heeft meer dan 50.000 volgers. Wanneer de populaire Kutiman Princess Shaw ontdekt, is hij overdonderd door haar krachtige stem. Twee vreemden beginnen op een afstand van meer dan 7.000 kilometer aan een prachtige samenwerking. De persoonlijke impact die de hedendaagse technologie kan hebben lijkt eindeloos. Documentairemaker Ido Haar volgt in ‘Presenting Princess Shaw’ het samenwerkingsproces van de vocaal sterke, maar onbekende Princess Shaw en Kutiman, wiens beats reeds wereldwijd beluisterd worden. Het resultaat is een ode aan hard werk, talent en dromen.