11 december 2016

Locatie Foyer
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 14:30
Gratis

Room setup

Foyer
Dit concert is niet in de grote zaal, maar in onze foyer
Meer info

Sebastopol

Sebastopol is het nieuwe project van Marc Debroey. Debroey is een muzikant met een geladen voorgeschiedenis en een lange carrièrepauze van ruwweg twintig jaar. Voorheen zag je hem ondermeer bij Fat's Garden, Burt Vegas & Combo en Mauk. Dat Debroey gekenmerkt wordt door een eigenzinnige veelzijdigheid en niet voor één gat te vangen is, is duidelijk.

Sebastopols muziek laat zich weinig gelegen aan de muzikale waan van de dag, maar helemaal aan de reis én bestemming. Waar de vinylversie ('The Journey') voornamelijk enkel instrumentale stukken bevat, zijn er op de cd-versie ('Sebastopolis') vooral gezongen nummers. Reis én bestemming.

Het gaat weliswaar over een reis op een onverharde weg. Tijdens het schrijven en maken van 'Sebastopolis' verliest Marc Debroey een slordige honderd kilogram. Een beproeving, hoe je het ook draait of keert. Maar het schrijven en zingen helpt. Voor De Broey geldt bij het schrijven maar één regel: “Schrijven met een thesaurus, om toch maar met woorden op de proppen te komen die niemand kent: neen. Wél: zeggen wat je wilt uitdrukken met de woordenschat die je hebt. Als dat hier en daar naïef overkomt: goed zo.

SEBASTOPOL: Water flows upstream, Salmon from Shortwood Productions