19 september 2017

Locatie concertzaal Het Depot
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 20:00
Mainact 21:15
Gratis

Room setup

Foyer
Dit concert is niet in de grote zaal, maar in onze foyer
Meer info

Mountain Bike

Net als vorig seizoen, plannen we ook dit concertjaar gratis concerten in ons Depot Café. Het succesvolle concept blijft onveranderd. Het Depot biedt jonge bands een podium om te laten horen waar ze mee bezig zijn, u komt gratis binnen, 'drinkt er eentje' en ontdekt een nieuwe band waar u fan van kan worden.

Liefde voor garagemuziek was de voornaamste drijfveer voor Charles-Antoine, Aurélien, Étienne en Stefano om een band te smeden. Het startschot van Mountain Bike begon in 2014 met hun debuutalbum ‘Mountain Bike’ met als hitsingle ‘I Lost My Hope In Paradise’. Intussen worden ze beschouwd een invloedrijke band binnen de Belgische garagerockscene .

Het nieuwe album kreeg de naam ‘Too Sorry For Any Sorrow’ . Nummers zoals ‘This Lonely Place’ doen denken aan Mac DeMarco die tijdens een zomerse dag trakteert op een picnick van skoebidoe-achtige riffs. ‘Mean With You’ daarentegen, doet wat Ty Segall-zweet van ons lichaam druipen. Kortom: een gevarieerde plaat gevuld met ideeën, goede songs en een loepzuivere productie .

Laat alle woede in je los en tatoeëer een BMX op je pols: de kleppers van Mountain Bike zijn groot geworden, maar hun directheid is intact gebleven.