10 april 2017

Locatie Foyer
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 20:00
Gratis

Room setup

Foyer
Dit concert is niet in de grote zaal, maar in onze foyer
Meer info

Delta Crash

Net als vorig seizoen, plannen we ook dit concertjaar gratis concerten in ons Depot Café. Het succesvolle concept blijft onveranderd. Het Depot en Lotto bieden jonge bands een podium om te laten horen waar ze mee bezig zijn, u komt gratis binnen, 'drinkt er eentje' en ontdekt een nieuwe band waar u fan van kan worden.

Delta Crash slaagt erin om een onheilspellend gevoel op te roepen. Hun galmende sound volgt geen enkele trend, maar hamert rechtstreeks op het gemoed en de trommelvliezen. De band ontwikkelde de voorbije jaren dan ook een eigen geluid dat zich geen barst aantrekt van wat de gemene deler of gemiddelde luisteraar als hip beschouwt. Poprock van een rauwe eerlijkheid is het: de soundtrack voor de twintiger die vreest dat de beste jaren voorbij zijn, maar die tegelijk nog te jong is om al oud genoemd te worden. De teksten van zanger Koen De Gussem baden in melancholie en een onderhuids onbehagen sluimert door in elk klein element.

In maart 2017 verschijnt hun eerste echte wapenfeit, Blue Embrace, een EP die ze momenteel opnemen bij producer Reinhard Vanbergen.