14 december 2015

Locatie Het Depot vzw
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 20:00
Gratis

Afterpartees

"Heerlijke rechttoe rechtaan garagerock met een poppy kantje." (DaMusic)

In het meest romantische gedeelte van Limburg, de gemeente Horst aan de Maas, vormt zich een aantal jaar geleden de parel genaamd Afterpartees. Gedreven door hun liefde voorenergieke 70’s punk en hartverscheurende powerpop besluiten ze, met Iggy Pop, T-Rex en King Tuff in de cd-speler, als band het land door te zwerven. Teksten over falen in de discotheek, boomhut bouwende bankiers, modelabel Gucci en het verdrinken van zelfingenomen singer-songwriters. Daar worden de jongens gelukkig van. Op het podium spelen ze zich tegen de klippen van de hel op en daarbuiten helpen ze je moeder graag met boodschappen doen.

In 2013 ging het echt los met de jongens. Na een tour door de popzalen van Nederland als voorprogramma van traumahelikopter en met slechts de single ‘First/Last’ op de schoorsteenmantel, deden ze o.a. Best Kept Secret, Pinkpop, Into The Great Wide Open enPaaspop aan. Nu is er hun debuutalbum met een rokende hagedis op de cover, ‘Glitter Lizard’.

Naast eigen hits als Girls Like You en First/Last komt ook de Johnny Thunders-cover One Track Mind voorbij. En ze hebben weer een nieuwe co- ver:Shake It Off van Taylor Swift moet eraan geloven, het resultaat is uiteraard briljant. Dat geldt eigenlijk voor het hele optreden. Wat een band, wat een feest.” OOR