24 oktober 2015

Locatie Het Depot vzw
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 20u
Uitverkocht
Ticket info
Prijs

€26 - €29

Voordeelprijs

Cultuurkaart KU Leuven: €23 - €26

Verkooppunten
Bilbo Leuven
Monseigneur Ladeuzeplein 13,
3000 Leuven
Het Depot
Martelarenplein 12,
3000 Leuven
Fnac
Vital Decosterstraat 7,
3000 Leuven

Room setup

Flex
Dit concert is in flex opstelling. Er zijn zowel zit- als staanplaatsen. Zitplaatsen zijn niet genummerd.
Meer info

Deejay Kwak Support act

Warm-up & afterparty worden verzorgd door één van de meest funky DJ's die ons land rijk is: the one and only Deejay Kwak, of course. (U welgekend van zijn BRUZZ -programma 'Back To Niceness').

Maceo Parker

Maceo Parker, een van de grootste funkhelden komt naar Leuven. “He's the living, breathing pulse which connects the history of Funk in one golden thread.” Hij speelde al samen met andere grootheden zoals James Brown, George Clinton, Prince, Ray Charles en Red Hot Chilli Peppers, maar heeft daarnaast ook een mooie solocarrière opgebouwd.

Al in de jaren ’60 werd daarvoor de basis gelegd als saxofonist bij James Brown. Die laatste sprak toen meermaals de gevleugelde woorden "Maceo, I want you to Blow!". Omwille van zijn unieke sound groeide Parker stilaan uit tot de ruggegraat van de band rond James Brown en wordt daardoor ook gezien als een van de pioniers van de moderne funk en hiphop.

In 2012 kreeg Parker twee ‘lifetime achievement awards’ Les Victoires du Jazz in Parijs en de Radio 6 Soul & Jazz Icon Award op het North Sea Jazz Festival in Rotterdam, omdat hij onvermoeibaar en gedreven zijn stempel al vijftig jaar weet te drukken op zowel soul, funk, jazz en rhythm & blues en deze stijlen met elkaar weet te verbinden. "Zijn muzikaliteit en vakmanschap maken hem tot een groot soul- en jazzicoon."

Komt dat zien op 24/10!