13 mei 2016

Locatie concertzaal Het Depot
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 20u
Tickets ›
Ticket info
Prijs

€25 - €28

Voordeelprijs

Cultuurkaart KU Leuven: €22 - €25

Verkooppunten
Bilbo Leuven
Monseigneur Ladeuzeplein 13,
3000 Leuven
Het Depot
Martelarenplein 12,
3000 Leuven
Fnac
Vital Decosterstraat 7,
3000 Leuven

Leon Bridges

Leon Bridges is soul à volonté uit Texas. Soul waarbij u meteen een flashback krijgt naar de jaren ’60. En ook Bridges zelf doet u flashbacken naar de sixties. Het plaatje klopt, want he sounds like he looks like.

Bridges' carrière startte met twee demosongs die hij losliet op Soundcloud eind 2014. Zijn debuutalbum en single ‘Coming Home volgden in 2015. De single werd meteen een hit en kwam terecht in de Top 10 Most Viral Tracks op Spotify. Ook zijn debuutplaat deed het méér dan goed. Na een jaar kreeg de plaat al een Grammy-nominatie voor Best R&B Album op zijn naam.

Bridges pakte later nog uit met de hits ‘Smooth Sailin’ en ‘Better Man’, speelde de support voor Pharrell Williams op het Apple Music Festival in Londen en liet zijn stem weerklinken op de single ‘Kevin’ van Macklemore & Ryan Lewis.

Verwacht u aan een straffe old school soulavond in sixties stijl.

Ady Suleiman Support act

Ady Suleiman is een Britse jongeman die zich bezighoudt met het maken van leuke deuntjes en vrolijke muziek. Hier en daar sluipen er lekkere beats en hip hop-invloeden zijn muziek binnen. Hij haalt inspiratie en invloeden uit grote artiesten als Amy Winehouse, Lauryn Hill, Jamie Woon en James Blake.

Voor zijn nieuwste single ‘What’s the score’ werkt Ady Suleiman samen met Joey Bada$$. Dit nummer is ook te vinden op zijn laatste EP ‘What’s the score’.

Veelbelovende jongeman als voorprogramma van Leon Bridges.