17 januari 2016

Deuren 18:30
Tickets ›
Ticket info
Prijs

€22

Voordeelprijs

Studentenprijs: €10

Verkooppunten
Het Depot
Martelarenplein 12,
3000 Leuven

Room setup

Flex
Dit concert is in flex opstelling. Er zijn zowel zit- als staanplaatsen. Zitplaatsen zijn niet genummerd.
Meer info

Chris Thompson + Guests

Op 17 januari 2016 vindt in Het Depot een benefietconcert voor Het Balanske plaats met Chris Thompson & Band en special guests Bonnie Tyler, Koen Buyse en jan Wouter van Gestel.

Chris Thompson werd geboren in Engeland maar groeide op in Nieuw-Zeeland.

In 1973 keerde hij naar zijn geboorteland terug en werd, na een geslaagde auditie, zanger van Manfred Mann's Earth Band. Deze band oogstte vooral in de jaren ’70 en ‘80 succes met een aantal grote hits zoals 'Blinded by the Light' en 'The Mighty Quinn'……..In de jaren ’80 ontplooide Thompson zich tot een succesvol songschrijver. Zo schreef hij mee aan, onder meer, 'You’re the Voice' van John Farnhem dat wereldwijd een hit werd. Verder werkte hij samen met of schreef hij muziek voor grote artiesten zoals Elton John, Queen, Alan Parsons, Ozzy Ozbourne, The Dooie Brothers & Ray Charles.

Chris Thompson is ook de laatste jaren niet bij de pakken blijven zitten. Hij treedt vooral op in Scandinavië en Duitsland en heeft een heel aantal cd’s op zijn naam staan. Eerder dit jaar verscheen zijn verzamel-cd 'Jukebox' die een weerspiegeling is van zijn 40-jarige carrière als veelzijdig muzikant. Dat Thompson en zijn Noorse band nog altijd in staat zijn om met veel energie een publiek te enthousiasmeren, kan u nu ook zelf komen zien op 17 januari.

Nadat één van zijn dochters een schoolbezoek had gebracht aan ’t Balanske in Tielt-Winge vatte Thompson namelijk het idee op om samen met wat vrienden een benefietconcert te organiseren ten voordele van dit unieke centrum waar personen met een handicap en hun gezinnen zich kunnen ontspannen.

Naast Koen Buyse als een van de special guests, mogen we ook Jan Wouter van Gestel (Tout Va Bien) en Bonnie Tyler verwelkomen.