29 oktober 2015

Locatie Het Depot vzw
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 20u
Tickets ›
Ticket info
Prijs

€16 - €19

Voordeelprijs

Cultuurkaart KU Leuven: €14 - €16

TIMING:

20u: Deuren
20.20u: Jonas Winterland

21.40u: Buurman

Verkooppunten
Bilbo Leuven
Monseigneur Ladeuzeplein 13,
3000 Leuven
Het Depot
Martelarenplein 12,
3000 Leuven
Fnac
Vital Decosterstraat 7,
3000 Leuven

Room setup

Flex
Dit concert is in flex opstelling. Er zijn zowel zit- als staanplaatsen. Zitplaatsen zijn niet genummerd.
Meer info

BUURMAN

Als centrale gast van Nekka-nacht 2015 gooide BUURMAN hoge ogen in de Antwerpse Lotto Arena. Mocht u dat gemist hebben; jammer maar geen nood. Want wegens groot succes en kippenvel verlengt BUURMAN zijn ‘In de naam van de vader, de zoon en de kleinzoon’-tour en komt daar dit najaar mee naar Het Depot.

BUURMAN werd in 2008 tweede in het muziekprogramma ‘Zo Is Er Maar Een’. En dat was meteen de start van een mooie carrière. Na hun debuutplaat ‘Rocky Komt Altijd Terug (2008) en opvolger 'Mount Everest' (2010) vond de rockgroep met Limburgse roots het tijd om op de proppen te komen met nieuw materiaal. Het idee van deze nieuwe show zat in een doos die de eeuwig enthousiaste frontman Geert Verdickt jaren geleden van zijn vader kreeg. Ze zit vol foto's, brieven en documenten van Geert’s grootvader die door het leven gaat met de artiestennaam Marc Fraine. Door fantasie geprikkeld, graaft de frontman in opa’s verleden. Dit eindigde in een vondst van mooie verhalen die de basis vormde voor de nieuwe plaat ‘De kus in ruil voor een koninkrijk.

Verdickt brengt voor deze show Stijn Gevaert en Koen Renders mee, dé twee beste one-man-bands van het land. Zij spelen toetsen, drums, soundscapes, bas, orgel, gitaar, loops, ukelele, mondharmonica en ze zingen zelfs mee. En dat allemaal tegelijkertijd.

Dat belooft dus een mooie avond vol Nederlandstalige strelingen te worden waar wij alvast naar uitkijken.

Jonas Winterland

Met zijn eerste album Mensen zijn gemaakt van dun papier(januari 2013) kwam de Leuvense singer-songwriter Jonas Winterland helemaal uit het niets. Dat hield hem gelukkig niet tegen om in sneltempo pers en publiek te behagen met singles als Altijd halverwege en Naar het licht. Daar moest ongetwijfeld een vervolg op komen en sinds afgelopen januari ligt zijn tweede parel Zwaartekracht en andere verzinsels in de winkelrekken.

Als u dacht dat de Leuvenaar met zijn eerste plaat zijn diepste ziel heeft blootgelegd, bent u mis. Ook al lijkt het zo, met zijn tweede plaat gaat hij nog een stapje verder en snijden zijn teksten nog net dat tikkeltje dieper. Als prille dertiger zingt hij onder andere over het feit dat hij niet volwassen wil worden. Voor de productie van zijn plaat werkte Winterland opnieuw samen metJo Francken, een grote naam uit de Vlaamse muziekbusiness die in het verleden al creaties maakte voor Triggerfinger en Gabriel Rios.

Winterland heeft al heel wat bewezen. Zo kreeg hij begin 2014 een nominatie voor de MIA’s in de categorie ‘beste Nederlandstalige album’ op zijn naam. Inspiratie voor zijn werk vond hij bij de grootheden Gorki, Noordkaap en De Mens. Live wordt Jonas Winterland bijgestaan door twee muzikale zielsverwanten: pianist Jan Borré en celliste Renke Van Impe.

Geloof maar dat de Leuvenaar wat moois voor ons in petto heeft!