27 april 2017

Locatie concertzaal Het Depot
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 19:30
Mainact 22:30
Tickets ›
Ticket info
Prijs

€ 14 - € 16

Voordeelprijs

Cultuurkaart KU Leuven: € 12 - 14

Verkooppunten
Bilbo Leuven
Monseigneur Ladeuzeplein 13,
3000 Leuven
Het Depot
Martelarenplein 12,
3000 Leuven
Fnac
Vital Decosterstraat 7,
3000 Leuven

Room setup

Box
Bij de Box-opstelling wordt er een doek gehangen voor de rode zeteltjes en is het de bedoeling dat het publiek vooraan rechtstaat.
Meer info

Brutus

Trouble comes in threes. En zo ook Brutus. Uit verschillende bands en genres ontstond begin 2014 het trio Brutus. Rauwe bassen en sinistere gitaren, hoekige drums en ijle vocalen. Een dame op drums en vocals, twee heren op gitaar en bas.

Met een clash van dat alles brengt Brutus een nieuw geluid. Een eigen geluid, gedwongen en onbewust eigenzinnig . Brutus heeft een ijzersterke livereputatie en maakte de afgelopen drie jaar zowat iedere Belgische zaal met de grond gelijk. In 2017 is het eindelijk tijd voor hun debuutalbum 'Burst': een weergaloze plaat met elf ijzersterke songs, op de kruising tussen post-metal, punk, shoegaze en hardcore.

Indiestyle was alvast lovend over de eerste single 'All Along':

"‘All Along’ beukt meteen hard binnen en etaleert quasi alles waar de band voor staat en wat ze zo uniek maakt: melodieuze noiserock, tempowissels en de héél kordate vocals van drumster Stefanie Mannaerts." - Indiestyle

Hypochristmutreefuzz Support act (20:00)

Hypochristmutreefuzz is de meest geflipte noise band die Gent rijk is. De vijfkoppige band bouwde in no time een dijk van een live reputatie op.

Na drie jaar touren doorheen België (met dit jaar gesmaakte passages op Pukkelpop, Leffingeleuren en Play-festival ), Nederland en UK is de band nu klaar met zijn debuutplaat. Die plaat, die Hypopotomonstrosesquipedaliophobia (*) heet, werd geproduced door Jasper Maekelberg (Tsar B, Warhaus).

De eerste single 'Gums Smile Blood' klinkt alvast véélbelovend.

(*) angst voor lange woorden.

The Guru Guru Support act (21:15)

Sinds 2012 handelt The Guru Guru in Borderline Rock. Denk: een leadvocal in een veelkleurige dwangbuis, opgejaagd door koortsige gitaren en een stuiptrekkende ritmesectie. Met blik op oneindig worden de regeltjes van de indie-math-psycho-noise herschreven, hetgeen resulteert in weerspannige songs die bij momenten verrassend lekker binnenglijden.

Na een knappe eerste EP en 7 inch is het nu eindelijk gelukt om die knetterende vibe in een album te vatten. Met Wouter Vlaeminck (Raketkanon, Kapitan Korsakov) aan de knoppen (zie ook Raketkanon) werd de ziel van The Guru Guru ontleed in tien tracks, tien schizofrene verhalen, gaande van troebel donkergrijs naar verblindend fluo.