21 januari 2015

Deuren 20u

Steven De Bruyn Support act

Belgisch mondharmonicaspeler die winnaar werd in de categorie "beste muzikant" tijdens de ZAMU Awards in 2004 en genomineerd werd in de categorie "beste muzikant" tijdens de Music Industry Awards 2011. De Bruyn heeft een collectie van ongeveer 200 mondharmonica's. Hij speelt tevens omnichord, een elektronisch klankbord dat in 1981 werd uitgegeven door Suzuki Musical Instrument Corporation.

Booker T. Jones

Soulliefhebbers, haast u naar Het Depot! Niemand minder dan Booker T. Jones, aan wie de moderne soulmuziek zijn succes grotendeels te danken heeft, staat op onze planken. In de jaren zestig zette de producer, bandleader, songwriter en instrumentalist samen met zijn band The MGs het Memphis soullabel Stax Records op poten. Hij scoorde hits als 'Green Onions', 'Hang ‘Em High', 'Time Is Tight' en 'Melting Pot'. Kortom, muzikale grenzen aftasten en soul tot zijn essentie brengen.

Jones schopte het tot de Rock and Roll Hall of Fame en de Musicians Hall of Fame én kaapte zelfs de Grammy Lifetime Achievement Award weg. In het recente verleden werkte hij samen met verschillende bands, waaronder The Drive-By Truckers en The Roots. Dat is deze keer niet anders. Op 'Sound the Alarm', zijn laatste album, grijpt de meester-organist terug naar zijn kenmerkende bedrock grooves die hij ons serveert op een bedje van bruisende, hedendaagse r&b. Zo zijn er gastbijdrages te horen van onder andere Estelle en Gary Clark Jr.