29 oktober 2014

Locatie concertzaal Het Depot
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 20:00
Ticket info
Prijs

€12 - €14

Voordeelprijs

Cultuurkaart KU Leuven: €10 - €12

Blackberry Smoke

Blackberry Smoke is een oerdegelijke Amerikaanse country rock band. Sind hun oprichten in 2000 tourden ze onder andere drie keer door Europa en deden ze de support voor ZZ Top, Lynyrd Skynyrd en Zac Brown Band. Hun enorme schare fans is naar eigen zeggen organisch gegroeid door ijzersterke optredens en mond-aan-mond reclame.

In 2004 was er ‘Bad Luck Ain’t No Crime’ met 'Testify' en 'Another Chance'. ‘Little Piece Of Dixie’kwam uit in 2009 en ‘Whippoorwill’ was er in 2012. Dat Blackberry Smoke trots is op hunuitstekende live-reputatie, bewijzen ze eens te meer met hun live DVD ‘Live At The Georgia Theatre’.

De vijfkoppige band speelt op jaarbasis tot 250 shows, en ook hun najaar zit weer ramvol. In oktober touren ze door Europa en op 29 oktober houden ze halt in Het Depot om te tonen wat ze waard zijn. Lange haren, zware baarden en country rock van de bovenste plank, dit wordt gezellig

BAREFOOT AND THE SHOES

De Leuvense folkrock- en rootsie rockband Barefoot and the Shoes komt Blackberry Smoke die avond vervoegen. Met hun tweede plaats in het Vlaams-Brabantse muziekconcours Rockvonk en als winnaars van de Nerorockrally, de Student Rock Rally, de Roemelmart wedstrijd, de Puurs live wedstrijd, de Maanrockrally, de Rootsrally én de Jonge Wolven toont het viertal rondBrent Buckler dat ze bakken talent hebben. In 2010 lag hun album 'Exit out of Dreamland' in de rekken en dat werd gevolgd met een festivaltour in Vlaanderen waarbij ze festivals als Marktrock Leuven, Folk Dranouter, (Ge)Varenwinkel Festival in Herselt en Swing Wespelaar aandeden.

Drie jaar later verscheen opvolger 'The Lalaland Laggard' (2013) en opnieuw volgde een toerdoor Vlaanderen, met passages in Leuven, Brussel, Hasselt, Antwerpen, Oostende, Gent en Herentals. Datzelfde jaar mochten ze in de zomer ook de creditsong voor de Vlaamse film Los Flamencos verzorgen. Kortom, een jonge band die zich via het liveparcours in de spotlight wist te spelen en die op 29 oktober Het Depot podium beklimt.