11 oktober 2014

Locatie concertzaal Het Depot
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 20:00
Ticket info
Prijs

€16 - €19

Voordeelprijs

Cultuurkaart KU Leuven: €14 - €16

Verkooppunten
Bilbo Leuven
Monseigneur Ladeuzeplein 13,
3000 Leuven
Het Depot
Martelarenplein 12,
3000 Leuven
Fnac
Vital Decosterstraat 7,
3000 Leuven

Room setup

Flex
Dit concert is in flex opstelling. Er zijn zowel zit- als staanplaatsen. Zitplaatsen zijn niet genummerd.
Meer info

Arbeid Adelt

In 1981 werd Arbeid Adelt! Opgericht door Marcel Vanthilt en Jan Van Roelen . ‘ De Dag Dat Het Zonlicht Niet Meer Scheen ’ betekende hun doorbraak in Vlaanderen. Er volgden vier albums. Muzikanten als Luc Van Acker en Dani Klein vervoegden (en verlieten) de band en enkele nummers van Arbeid Adelt! werden geremixt door onder andere Gruppo di Pawlowski .

Lavvi Ebbel Support act

Lavvi Ebbel was zonder enige twijfel één van de meest spraakmakende bands van de Belgische new wave. In het begin van de jaren tachtig kende de groep veel succes met singles als 'Give Me a Gun' en 'Victoria'.

De 9-koppige band had een stevige live-reputatie dankzij de originele sound van de twee gitaristen (Marc De Wit en Chris Van Ransbeeck), pianiste (Bea Van Ransbeeck) en de onverstoorbare Eric De Wit op drums. Zanger Luckas Vander Taelen zorgde samen met backingzangeres Kristien D'Haeger voor een stevige podiumprésence, ondersteund door trompettist Jan Weuts.
Lavvi Ebbel speelde zo een 200 keer in België en Nederland, zowel in kleine clubs als op prestigieuze festivals zoals Seaside. De groep hield op te bestaan in 1983. Nu dertig jaar later treedt Lavvi Ebbel opnieuw op, in de oorspronkelijke bezetting, versterkt met Kloot Per W op bass.

Gust De Coster, radiomens en muziekfreak in hart en nieren draait u ten dans. Nostalgische belpop ten top.