24 maart 2017

Locatie concertzaal Het Depot
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 20:00
Mainact 20:30
Tickets ›
Ticket info
Prijs

€ 30 - € 33

Voordeelprijs

Cultuurkaart KU Leuven: € 27 - € 30

Verkooppunten
Bilbo Leuven
Monseigneur Ladeuzeplein 13,
3000 Leuven
Het Depot
Martelarenplein 12,
3000 Leuven
Fnac
Vital Decosterstraat 7,
3000 Leuven

Room setup

Flex
Dit concert is in flex opstelling. Er zijn zowel zit- als staanplaatsen. Zitplaatsen zijn niet genummerd.
Meer info

DJ Fallujah Afterparty (20:00 & 22:45)

Warm-up en afterparty wordt verzorgd door DJ Fallujah.

Via zijn eerste liefde voor hiphop rolde hij als snel in de Afro-Amerikaanse muziek en spendeerde sinds zijn tienerjaren een klein fortuin aan funk, soul en jazzplaten. Sinds 2010 gooit hij met zijn muzikale metgezellen van Insein Radio alle stijlgrenzen overboord en gooit hij grens- en tijdsoverschrijdende plaatjes door de mixer.

Speciaal voor Leuven Jazz duikt hij in zijn platencollectie om u een zorgvuldig uitgekiende selectie aan topplaten te serveren. Van ragtime, vroege swing tot fusion en free uit het Oude en Nieuwe Continent, maar telkens met één doel voor ogen: keeping the jazz alive!

Avishai Cohen's Jazz Free

We kunnen bassist en componist Avishai Cohen een fenomeen noemen. Hij slaagt erin om de akoestische bas met een geheel buitengewone techniek en op een ongewone manier te bespelen waarmee hij westerse en oosterse invloeden weet te versmelten tot een persoonlijk geluid .Voorlopig werkt hij aan een nieuw album, dat in het najaar van 2017 gereleased wordt. In afwachting daarvan krijgen de Belgische fans op 24 maart een voorsmaakje.

Wie erbij was op M-idzomer 2015 weet dat Avishai Cohen live aan het werk zien een totaalervaring is. De bassist verkocht in het verleden steevast zalen als De Roma, Bozar, Flagey en De Bijloke uit. Wees er dus op tijd bij wil je dit legendarische fenomeen aan het werk zien.