01 november 2015

Locatie Het Depot vzw
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 20u
Tickets ›
Ticket info
Prijs

€26 - €29

Voordeelprijs

Cultuurkaart KU Leuven: €24 - €26

Verkooppunten
Bilbo Leuven
Monseigneur Ladeuzeplein 13,
3000 Leuven
Het Depot
Martelarenplein 12,
3000 Leuven
Fnac
Vital Decosterstraat 7,
3000 Leuven

Room setup

Flex
Dit concert is in flex opstelling. Er zijn zowel zit- als staanplaatsen. Zitplaatsen zijn niet genummerd.
Meer info

Archive

De Britse band heeft tijdens hun (meer dan) 20-jarig bestaan het Europese vasteland veroverd. In ons land zijn ze evenwel relatief onbekend gebleven. Daar zullen ze ze op 1 november definitief verandering in brengen. Wie er deze zomer op Brussels Summer Festival of Rock Werchter bij was, zal kunnen beamen wat een geweldige en veelzijdige band Archive is. "Een wall of sound van emotie en gevoeligheid. Een donkere romantiek , begeesterend als meeslepend, waar droom als huiver hand in hand gaan. De wisselende zangpartijen zijn subliem en geven zeggingskracht . Een ondraaglijke heerlijke sound." (Musiczine)

In 1996 bracht Archive hun debuutalbum 'Londonium' uit. Een echt triphop album à la Massive Attack of Portishead. Na een split, nog 8 albums en enkele veranderingen in de opstelling van de band (zo is er niet 1 zangeres meer, maar nemen verschillende bandleden de vocals voor hun rekening), is er nu 'Restriction'. Ook de sound is tijdens de 20 jaar waarin ze bezig zijn geëvolueerd richting psychedelische rock. De nummers op hun laatste plaat zijn zodanig uiteenlopend dat ze een goede basis voor een liveshow vormen. "Laat Archive dan maar het goede bewaarde geheim blijven, maar koester ‘Restriction’ om zijn grillen en zijn veelzijdigheid." (daMusic). Dat belooft!

Robin Foster Support act

Foster verblijdt sinds medio de nillie’s de wereld met zijn voornamelijk instrumentale muziek, opgebouwd uit elektronische loops, sferische synths en ditto gitaargolven. Wij zouden het zelf - schaamteloze hokjesdenkers die we zijn - plaatsen onder een noemer als ‘filmische post-rock’ maar we denken dat hij die benaming zelf eigenlijk ook wel oké zou vinden. Meneer Foster schreef immers al soundtracks voor verschillende langspeelfilms, waaronder die van Sundance-favoriet Metro Manila (2014), waar hij verschillende awards mee won, en hij verzorgde de muziek voor grote reclamecampagnes van merken als Hugo Boss en Barclay’s.


Kortom, echt iets voor fans van goede muziek (Sigur Ros, New Order, Talk Talk, Radiohead zijn enkele van Robin’s invloeden) én van de betere film soundtrack (Blade Runner, Heat, Miami Vice).

Kom alleszins maar op tijd want wie weet komt Dave Pen van Archive al even mee doen op het podium!