07 november 2014

Locatie concertzaal Het Depot
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 20:00
Ticket info
Prijs

€16 - €19

Voordeelprijs

Cultuurkaart KU Leuven: €14 - €16

Amp Fiddler

Soul- en funkliefhebbers, hier is er eentje waarvan u gaat smullen. Amp Fiddler, soul/funk muzikant die het podium al deelde met grootheden als Prince en George Clinton en al samenwerkte met producer Moodyman, komt naar Het Depot.


Amp Fiddler is van alle markten thuis. Naast een geniaal muzikant, is hij ook songschrijver en arranger. Met zijn debuutalbum “Waltz of a Ghettofly” zette hij de toon voor zijn aardse, relaxete muziek die zijn roots heeft in funk en soul ‘music for the head as much as food for the heart and soul.

Eerder dit jaar bracht hij, na enkele jaren stilte, een nieuwe EP uit. 'Basementality 2' wordt omschreven als "just the right amount of funk and feel-good to ensure that the unique nature of his music is balanced in a way that makes it simultaneously intelligent and easy on the ears." (the daily album)

YELLOWSTRAPS

YellowStraps is het jonge trio Yvan Murenzi, Alban Murenzi en Ludovic Petermann, dat in de nabijheid van Brussel een mengeling van voorzichtige folk, UK-garage en trip-hop maakt. Soms bijgestaan door producer Le Motel en ontdekt door LeFtO , zijn zij ondertussen uitgegroeid tot een van de Belgische revelaties.

Up High Collective (dj-set)

Gooi XXYYXX, Hudson Mohawke, Lapalux en een eclectische muzieksmaak in de blender. Et voilà: Up High Collective. In 2010 wisten ze (samen met Delv!s) internationaal te scoren met debuutsingle ‘Blend’ en sindsdien ging het pijlsnel omhoog voor de Leuvenaars. Het soulvolle van toen is grotendeels ingeruild voor clubby UK-garage-hiphopbeats, wat de aanwezigen op de dansvloer enkel ten goede komt.