22 februari 2016

Locatie concertzaal Het Depot
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 20u
Uitverkocht
Ticket info
Prijs

€13 - €16

Voordeelprijs

Cultuurkaart KU Leuven: €11 - €13

TIMING:

20u: Deuren
20.30u: The Lighthouse
21.30u: Alice on the Roof

Verkooppunten
Bilbo Leuven
Monseigneur Ladeuzeplein 13,
3000 Leuven
Het Depot
Martelarenplein 12,
3000 Leuven
Fnac
Vital Decosterstraat 7,
3000 Leuven

Alice on the Roof

Betoverende popnimf uit Mons

Alice On The Roof is een 20-jarige popnimf uit Mons. Met aanstekelijke synths, een zwoele melancholische sensualiteit én een mooie, betoverende stem verovert ze sinds afgelopen jaar ook in ons taalgebied de podia en radiogolven.

Haar opleiding als pianiste - en goed Amerikaans accent - kreeg Alice in Oregon, de Verenigde Staten. Toen ze er in 2013 afstudeerde, keerde ze huiswaarts en begon ze haar eigen songs te schrijven; een subtiele mix van dromerige pop en electronica. Onder het motto “een nee heb je, een ja kan je krijgen” trok ze een jaar later haar stoute schoenen aan en stuurde ze haar demo’s naar producer Tim Bran (London Grammar, La Roux, KT Tunstall). Alice ging vanzelfsprekend helemaal uit haar dak toen ze hoorde dat deze grote meneer zich niet alleen officieel fan verklaard had van haar stem en songs maar dat hij zelfs voorstelde om haar debuutalbum te producen.

Intussen heeft Alice On The Roof haar eerste EP 'Easy Come, Easy Go' uit en speelde ze met haar band op Gent Jazz, Brussels Summer Festival én op Pukkelpop.

Haar eerste full album is er op moment van schrijven nog niet, maar dat dit een veelbelovend iets is, is u waarschijnlijk wel al duidelijk. Kortom: Alice zit er goed, daar op haar dak.

The Lighthouse Support act

Frisse, dansbare popsongs. Dat is het handelsmerk van de jonge Leuvense indiepopband The Lighthouse. Hun melodieuze cocktail van meerstemmige zang met gitaar, toetsen en swingende drums zorgt zowel op plaat als op het podium voor een instant goed humeur.

Met hun single 'Hollywood' wist de band bekendheid bij het grote publiek te bereiken en kaapten ze het hoogste schavot weg bij De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Dit najaar bracht de band een nieuwe EP 'Joyride' uit, waarmee ze hun doorgemaakte evolutie aantonen. De vindingrijke popsongs doen de luisteraar nog steeds bewegen, al wikkelen ze zich soms in een iets mysterieuzer sfeertje.