23 april 2017

Locatie concertzaal Het Depot
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 20:00
Mainact 21:15
Tickets ›
Ticket info
Prijs

€25 - €28

Voordeelprijs

Cultuurkaart KU Leuven: €22 - €25

Verkooppunten
Bilbo Leuven
Monseigneur Ladeuzeplein 13,
3000 Leuven
Het Depot
Martelarenplein 12,
3000 Leuven
Fnac
Vital Decosterstraat 7,
3000 Leuven

Room setup

Flex
Dit concert is in flex opstelling. Er zijn zowel zit- als staanplaatsen. Zitplaatsen zijn niet genummerd.
Meer info

Uphill Sound Station Afterparty (20:00 & 22:30)

Warm-up & afterparty worden verzorgd door Uphill Sound Station. Als een welgemikte uppercut van roots, dancehall, rocksteady en rub-a-dub je zoet in de oren klinkt, dan ben je bij Uphill Sound Station aan het juiste adres. Al sinds 1998 hofleveranciers van de beste tracks van Kingston tot London.

Ze openden voor internationale acts zoals Sizzla, Nas & Jr 'Gong' Marley, Shaggy, Sly & Robbie, Protoje, The Skatalites en Culture en brachten ze menig publiek op temperatuur. Hun radioprogramma op Bruzz brengt elke week (en dit al meer dan tien jaar) het beste van wat de internationale platenbak te bieden heeft en wordt fel gesmaakt door de liefhebbers van het genre.

Alborosie

Alborosie werd in 1977 op Sicilië geboren en groeide uit tot de Etna van de Reggae: heet als lava en met muzikale uitbarstingen die geen gelijke kennen. Deze Siciliaanse wervelwind keerde het reggae-genre koppig binnenstebuiten en stormde in één ruk door naar absolute wereldfaam.

Alberto D'Ascola verhuisde naar Jamaica, nestelde zich in de cultuur en ontwikkelde zich tot een onmisbare artiest in de Jamaicaanse rootsreggaescene. De blanke Siciliaan is overtuigd Rasta, uit in zijn teksten kritiek op de Italiaanse politiek en combineert dat met het bezingen van Ganja. Hits zoals 'Kingston Town', 'Herbalist' en 'Rasta Anthem' tonen aan dat hij in de wieg is gelegd om de eigenzinnige muziek die Reggae is, te belichamen.

Samenwerkingen met acts als Manu Chao, Protoje, Les Nubians, Beenie Man, Gentleman, Ky-Mani Marley en een hele reeks andere Jamaicaanse sterren leverden hem een vaste stek op op alle grote podia in Europa en ver daarbuiten. Hoog tijd om het podium van Het Depot in Leuven te betreden, denken wij zo.