25 maart 2016

Deuren 20u
Ticket info
Prijs

€5 (aan de kassa)

Voordeelprijs

20u: Deuren

20u20: Lous

21u: Eme

22u: Baloji

... : DJ Skillzington

Afrika Film Festival

Het Afrika Filmfestival wil de beperkte blik op Afrika grondig wijzigen door meer Afrikaanse kwaliteitsfilms in de bioscoop en andere media te krijgen. Dit jaar viert het Afrika Filmfestival zijn 21e verjaardag en om die te vieren organiseren ze een topconcert met enkele acts van eigen bodem.

Als eerste is er Baloji. Na de release van zijn album Hotel Impala (2008) besloot Baloji om naar Congo te reizen en zijn roots dieper te gaan verkennen. Dat leverde 6 gloednieuwe songs op die, samen met oude nummers, te vinden zijn op het album ‘Kinshasha Succursale’ (2011). Na meer dan 200 liveshows over de hele wereld is Baloji terug met een nieuwe EP. Een mix van rap, Congolese roots en elektronische muziek: dat kan niet slecht zijn.

Dan is er ook nog Eme, het collectief gebouwd rond Emeraude Kabeya, geboren in Kinshasa. Eme staat garant voor een blend van soul en R&B met een funny insteek die live nog eens extra doorswingt. Denk D’Angelo, Common, Erykah Badu, The Roots en pakweg alle soul van eind jaren ’90 toen hiphop invloeden zich binnen de soul begonnen te nestelen. Maak je klaar voor een avondje, zoals EME het zelf omschrijft, geil schuren!

Vervolgens geeft de Congolese Lous het beste van haar zelf. Het genre waarin zij zingt, omschrijft ze zelf als 'a bit of everything'. Haar emotieve volwassen stem gidst je door een eclectisch amalgaam van alternatieve R&B, hip-hop en soul.

Later op de avond zorgen DJ’s zoals DJ Skillzington voor een veelbelovende afterparty met hits van Afrika en de diaspora.

Een Depot-avond zoals geen ander, dat kunnen we u al beloven!