07 oktober 2014

Locatie concertzaal Het Depot
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 20:00
Uitverkocht

Tout Va Bien Support act

Een piano en een stem die door vlees en bloed snijdt. Meer had de nu 22-jarige Mechelaar Jan Wouter Van Gestel niet nodig om het tot ‘De Nieuwe Lichting 2013’ te schoppen. Met een break-up als inspiratiebron en katalysator, impulsiviteit en zelfzekerheid als karaktertrekken en De Nieuwe Lichting als kortste weg richting doel werd hij Tout Va Bien.

De filosofie 'Where the mind goes, the energy follows’ nastrevend, trok hij met producer Arne Van Petegem voor de opnames van zijn eerste album naar de legendarische TTG/Wax studio's in Los Angeles. 'Kepler Star' werd het eindresultaat. Het is een sferisch, filmisch eerlijk en dromerig album geworden in de stijl van Radiohead, Patrick Watson & Antony Hegarty (Antony and the Johnsons).

Live is dat alles ook zeer te moeite waard. Zo schreef De Morgen na zijn optreden op Rock Werchter "Mooi en moedig" en gaf hem prompt 4 sterren. Net als Focus Knack die door het concert van Tout Va Bien richting kosmos gekatapulteerd werd.

Trixie Whitley

Op deze 'special evening' zal Trixie Whitley voor het eerst nieuw materiaal voorstellen. Daarnaast zal ze ook haar lievelingsnummers van haar debuutalbum 'Fourth Corner' spelen. Dit concert is een zeldzame kans om haar aan het werk te zien in een intieme setting.

De debuutplaat van de Belgisch-Amerikaanse was een schot in de roos. Na amper één week was dat album al goed voor een gouden plaat in België. "'Fourth Corner', een bevestiging van puur, hartroerend talent." (Focus Knack) "Fourth Corner establishes Whitley as a sophisticated, mature songwriter and a passionate vocalist only beginning to realize her powers." (Allmusic)

Begin juli speelde ze nog de overvolle Klub C op Werchter volledig plat: "Trixie Whitley rockte als een zeebonk, swingde als een uit de bikini gebroken tiet, bindtekste als een slechte dichter. En tussen al die arbeid door tatoeëerde ze een hoofdletter P in mijn hart - van Passie, niet van Piemelkaas." (Humo)