The Mixfitz

The Mixfitz is een dj-trio met roots in turntablism; dj's Cross (IFC), Damented (Killa Tactics) en Jack (IFC) leerden elkaar kennen in het dj-battle circuit. In 2008 verenigden ze hun krachten, en vier jaar later behaalden ze wat je het Olympisch goud voor scratch-dj's kan noemen, toen ze wereldkampioen werden in de befaamde DMC teamcompetitie. Een jaar later besloten ze de wedstrijden achter zich te laten, met een vice wereldtitel als laatste wapenfeit, en zich te richten op muziekproduktie.

En toen was er Subtropics. Waar je je bij dj-sets van The Mixfitz kan verwachten aan een naadloze mix van heel uitleenlopende genres, opereert Subtropics helemaal onder de 'tropical bass' vlag; dansmuziekstijlen als moombahton, jungle terror, trap, zouk bass, dancehall, soca en kuduro met invloeden van over de hele wereld. Enkele maanden na het uitbrengen van hun eerste EP 'Champion Sound Vol. 1' in het voorjaar van 2015, volgde meteen de eerste officiële Subtropics release. En wat voor een; niemand minder dan nationale drum'n'bass trots Netsky vroeg hen om zijn zomerhit 'Rio' te remixen. Het startschot van een ongetwijfeld vruchtbare carrière.

The Mixfitz zelf zijn en blijven een veelgevraagde naam op parties en festivals overal te lande, en je mag trouwens ook nog regelmatig tracks en scratch videoclips van hen verwachten!