22.02.2018
Prijs

50 euro

Lesgevers

David Piedfort

Slide Guitar voor Beginners

Deze workshop bestaat uit 2 lessen:
Donderdag 22 februari en 1 maart
Telkens van 19u tot 22u.

Slide gitaar, het geheim van de Mississippi delta gespeeld op het prachtige resonator instrument: de dobro.

Nu kan je dit ook leren op je eigen gitaar; elektrisch of akoestisch, het maakt niet uit. Alle tips en tricks over het slide spelen worden je haarfijn uitgelegd om daarna verder op jezelf aan de slag te kunnen.

Je hebt die dag een bottleneck slide nodig (glas, metaal of porselein) en een gitaar en je tuner!! Je krijgt werkmateriaal mee. De cursus is speciaal gericht op de beginner die door het bos de bomen niet meer ziet in het overaanbod op internet. Het ganse plaatje wordt je helder uitgelegd. Een voorkennis van gewoon gitaarspel is een pre.

David Piedfort is gitarist en popdocent en staat vooral garant voor zijn sessiewerk bij artiesten als Kpt Winokio, The Scabs, Stijn Meuris, Dana Winner en vele anderen. Elke zaterdag verzorgt hij de live muziek vanhet populaire Radio 2 programma: 'De Weekwatchers'. Sinds de laatste tien jaar is het slidespel een vast onderdeel van David's sound. Nu is het tijd om die opgedane kennis te delen met anderen. Altijd al willen weten hoe magisch je kan klinken met een slide in je hand? Wees welkom!

Nodig: Bottleneck slide (te vinden in elke muziekwinkel, prijzen varierend van 7 tot 45 euro), eigen gitaar (elektrisch of akoestisch) en gitaar tuner!

https://www.youtube.com/watch?v=fT2_B27yekc

Praktisch

Donderdag 22 februari en 1 maart
Telkens van 19u tot 22u.

Locatie: Het Depot vzw
Martelarenplein 12, 3000 Leuven

Inschrijven