27.11.2017
Vanaf
19:15
Prijs

75 euro

Lesgevers

Geert Maris is zanger, songschrijver, bezieler van en bij Nona Mez. Daarnaast is hij ook al jaren gitaarleraar in Het Depot (en Noisegate), jurylid bij Rockvonk, en all round pop coach voor jong talent (o.a. KU Leuven Faculty Stars).

Muziek als Taal: Muziektheorie voor autodidacten

Heb je jezelf de basisbeginselen van één of ander instrument bijgebracht, maar bots je toch stilaan op een glazen plafond? Ben je een self-made songwriter of producer maar stuit je toch af en toe op de grenzen van je theoretische kennis, dan is deze workshop met Geert Maris (Nona Mez) echt iets voor jou!

De snelste manier om de toonaard van een song te achterhalen? Om bvb in een handomdraai aan het improviseren of soleren te slaan. De snelste, meest valabele methode om vanaf nu helemaal zelf het akkoordenschema van je favoriete songs uit te zoeken op je gehoor én met behulp van enkele logische stappen? Muziek leren doorzien en redeneren, zelfs zonder een noot te kunnen lezen? Nooit nog een akkoordenboekje nodig hebben, ook niet voor Eb7#9/Bb? Aan de hand van enkele vuistregels je eigen zanglijnen of gitaar riffs meerstemmig maken? Enz…

Wat is swing feel, waarom en dus hoe klinkt iets jazzy of pakweg typisch reggae, welke noten speelt een walking bass of een hammond-orgel eigenlijk, wat is een blue note of een gypsy scale, en belangrijker: wat ben je er allemaal zelf mee?

Vertrekkend van de majeurtoonladder, alles over akkoorden uit de doeken gedaan, rechtdoor naar de meest functionele harmonie in praktijk. Nieuwe inzichten en vaardigheden in muziek die niet alleen het glazen plafond zal doorbreken voor autodidacten maar ook de deur op een kier zet om je eigen leercurve een nieuwe boost te geven.

Dit alles wordt geïllustreerd aan de hand van verschillende instrumenten (bas, toetsen, gitaar,...) Je hoeft zelf dus geen instrument mee te brengen!

Doelgroep: vanaf gemiddeld gevorderden, eigenlijk alle pop band instrumenten. Gitaar, bas, keyboard, maarook songwriters, homestudio producers etc.

Door de kleine omvang van de groep (max 12) is er ook voldoende ruimte om in te gaan op inviduele vragen en problemen.

Praktisch

Maandag 27/11, 4/12 en 11/12
Telkens van 19u15 tot 21u45.

Locatie: Depot Academy
Martelarenplein 12, 3000 Leuven

Lesgevers

GEERT MARIS

Geert Maris, aka Leuvense singer-songwriter Nona Mez. Fingerpicking en andere slaghandtechnieken, complementair spelen, frasering, ear training-methodes, functionele harmonie, alles over akkoorden, je muzikaliteit verder aanscherpen, of een snelcursus notenleer.. voor elk wat wils, op ieder z’n maat en over de muziekstijlen heen. Geert Maris, tevens multi-instrumentalist, geeft al verschillende jaren gitaarles en bandcoaching/samenspel, vanaf nu ook bij Het Depot. Beginners ook welkom.

Inschrijven