27.03.2018
Vanaf
17:00
Prijs

Voor 3 lessen van telkens 60 min betaal je 165 euro.

Lesgevers

Livia Cuypers (°1974) is logopediste en erkend Lichtenberg-stempedagoge. Zij werkt voltijds met sprekers en zangers die hun stem technisch gezond willen leren gebruiken.

http://www.voicecoaching.be/uw-stemcoach.html


Livia is gefascineerd door muziek en klank. Na het behalen van haar diploma Logopedie (1995) begon ze meteen haar beroep uit te oefenen. In 1999 kwam ze bij het zoeken naar een opleiding voor verdere stemontwikkeling (spreek- en zangstem) in contact met deLichtenbergermethode, in het Nederlandstalig taalgebied ook bekend als “Klankgeoriënteerd zingen en spreken”. De effecten en veranderingen die ze zelf ondervond, dreven haar tot een verdere verdieping van de methode. In 2005 beëindigde ze met succes de 3-jarige opleiding tot stempedagoog in Duitsland, aan het Lichtenbergerinstituut. Nog steeds reist ze regelmatig daarheen om op de hoogte te blijven van de meest recente evoluties.

Sedert 2008 volgt ze opleidingen in “Complete Vocal Technique” (2008: Summercourse Tilburg; 2009-2010: 1-year course Utrecht; 2012-2013: Soloist & Songwriting course Kopenhagen), een Deense methode die haar een grondig inzicht geeft in het stemgebruik bij verschillende zangstijlen. Ze past heel wat van deze technieken ook voor de spreekstem toe.

Livia houdt ervan diverse zangtechnieken, zoals vereist bij klassieke zang, kleinkunst, pop en rock zelf te exploreren, om zo de noden en verwachtingen van zangers optimaal aan te voelen en te begrijpen.

Ze speelt piano en gitaar, meestal om zichzelf of anderen bij het zingen te begeleiden.

Voorts is ze regelmatig gastdocent stemcoaching in het muziekcentrum Het Depot in Leuven.

Ze is ook lid van het advisory board van EVTA-be (European Voice Teachers Association)

INDIVIDUELE STEMCOACHING

Dinsdag 27 maart, dinsdag 17 april en dinsdag 8 mei, telkens tussen 17u en 20u.

Spreken en zingen… Misschien verloopt het allemaal vlot en vanzelf en heb je er daarom nooit veel aandacht aan besteed of zelfs nog maar bij stilgestaan. Of misschien heb je toch al meer dan eens last gehad van je stem: stemvermoeidheid, heesheid, keelpijn…

Je stem is een instrument dat je moet leren bespelen en verzorgen om het niet stuk te maken. Hoe hou je je stem gezond? Hoe kan je je stem ontwikkelen? Hoe kan je eenstemprobleem oplossen? Waarom laat een stem het soms afweten? Waar liggen de stembanden? Hoe zien ze eruit? Hoe werken ze,...

Ben je nieuwsgierig naar hoe je je stem verder kan ontwikkelen en gezond kan gebruiken bij het zingen? Wil je méér klank met minder moeite? Dan zet Livia Cuypers je zeker op de juiste weg!

Je komt telkens om 17u, 18u of 19u.

Er zijn dus maar 3 plaatsen voor deze workshop. Wees er snel bij!

Praktisch

Deze workshop bestaat uit 3 lessen
Dinsdag 27 maart, dinsdag 17 april en dinsdag 8 mei,
Telkens tussen 17u tot 20u.
Je kiest dus voor 3 sessies om 17u, om 18u of om 19u.

Locatie: Depot Academy
Martelarenplein 12, 3000 Leuven

Inschrijven