10.02.2018
Vanaf
12:00
Prijs

€150

Lesgevers

Jimmy Vanrietvelde heeft jarenlang ervaring als geluidsman (front of house, monitors, studio-engineer, ...) bij o.a. Float Fall, Jamie Lidell, AKS, Pukkelpop, Ansatz der Machine, Anton Walgrave, Het Depot, STUK, enz...

BASISCURSUS PA

Naar goede gewoonte organiseert Depot Academy opnieuw een Basiscursus PA. Gedurende drie goedgevulde dagen leer je in deze beknopte cursus de basisprincipes van PA-techniek kennen.

In de eerste twee dagen wordt de theoretische en praktische werking van de verschillende toestellen grondig uitgelegd. Micro's, kabels, fiches, mengtafels, versterkers, effecten en luidsprekers passeren de revue.

De derde dag verzorg je in kleine groepjes in de praktijk een PA. Dit houdt in dat je zelf een PA-systeem opbouwt. Je begeleidt een groep bij een PA-repetitie: je zorgt voor de soundcheck, de podiummix en de zaalmix. Uiteraard coacht onze ervaren docent je hierbij.

Tenslotte krijg je ook de kans om 2 concertenavonden naar keuze als stagehand mee te volgen als deel van de backstage productiecrew van Het Depot!

Na afloop van deze cursus krijg je een attest waarmee je bij de provincie Vlaams-Brabant een PA-installatie kan ontlenen.

Praktisch

Theorie: zaterdag 10 februari en zaterdag 17 februari 2018, van 12u tot 17u30.

Praktijk: zaterdag 3 maart februari OF zondag 4 maart, van 10u tot 15u30 (*)
+ 2 concertavonden naar keuze als stagehand in Het Depot

(*) Voor de praktijkles wordt de groep opgedeeld in 2 groepen. De groepen worden tijdens de eerste theorieles samengesteld in overleg. De uren voor de praktijkles zijn onder voorbehoud van de concertagenda.

Locatie: Het Depot vzw
Martelarenplein 12, 3000 Leuven

Inschrijven