12 mei 2016

Locatie concertzaal Het Depot
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 20u
Tickets ›
Ticket info
Prijs

€20 - €23

Voordeelprijs

Cultuurkaart KU Leuven: €18 - €20

Verkooppunten
Bilbo Leuven
Monseigneur Ladeuzeplein 13,
3000 Leuven
Het Depot
Martelarenplein 12,
3000 Leuven
Fnac
Vital Decosterstraat 7,
3000 Leuven

Room setup

Flex
Dit concert is in flex opstelling. Er zijn zowel zit- als staanplaatsen. Zitplaatsen zijn niet genummerd.
Meer info

Noémie Wolfs

Het gebeurt niet zo vaak dat de Belgische muziekwereld met verstomming wordt geslagen, maar dat was wél het geval toen Noémie Wolfs vorig jaar haar vertrek bij Hooverphonic aankondigde. Ze besloot haar eigen weg te gaan. Amper een uur nadat het persbericht was uitgestuurd, belde Universal met de vraag of ze al wat demo’s had. Die waren er. Meer nog: er werd meteen een platencontract getekend. Die uit de duizenden herkenbare stem is uiteraard gebleven. Maar ‘Burning’ – de eerste single uit haar solodebuut dat op 29 april verschijnt- geeft aan dat ze altijd al méér was dan alleen maar De Zangeres Van. Pure, sprankelende pop met een elektronische feel, maar wél gespeeld met echte instrumenten. Omringd door een jonge, gloednieuwe band en gewapend met een ijzersterk repertoire, is Noémie klaar om van 12 mei een héél mooie avond te maken!

Portland Support act

Portland is een nieuw dreampopproject. Hun eerste demo “Lost Fragrance” werd geselecteerd door StuBru’s ‘De Nieuwe Lichting’. Vervolgens won Portland de 'Acoustic Monday Auditions', wat leidde tot een concert in een volgepakte Arenbergschouwburg in Antwerpen. Diezelfde demo werd ook geselecteerd voor Poppunt’s '22 Tracks' en er werd ook ‘Folklore’ mee gewonnen op de Gentse Feesten.

Na het succes van “Lost Fragrance” werden Pieter Vochten (MVMNT, Vice City) en Sarah Pepels (Bonfire Lakes) als vaste muzikanten aan Portland toegevoegd en werd het project officieel een échte band. Pieter en Sarah drukten al snel hun muzikale stempel op de vernieuwde sound, wat duidelijk te horen is op de goed onthaalde officieuze single tracks, die op hun beurt leidden tot toffe boekingen en een selectie voor de nieuwe editie van Humo’s Rockrally, waar de band alvast lovende commentaren kreeg na de pré-selectie.

Daar bleef het niet bij want Portland schopte het zelfs tot in de finale van de Rock Rally Daar werd hun single 'Pouring Rain' door Het Nieuwsblad tot de single met het meeste hitpotentieel bekroond.

Op 10 mei releaset de band hun eerste officiële video voor 'Lost Fragrance'.