28 april 2017

Locatie concertzaal Het Depot
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 20:00
Tickets ›
Ticket info
Prijs

€ 16 - € 19

Voordeelprijs

Cultuurkaart KU Leuven: € 14 - € 16

Verkooppunten
Bilbo Leuven
Monseigneur Ladeuzeplein 13,
3000 Leuven
Het Depot
Martelarenplein 12,
3000 Leuven
Fnac
Vital Decosterstraat 7,
3000 Leuven

Room setup

Flex
Dit concert is in flex opstelling. Er zijn zowel zit- als staanplaatsen. Zitplaatsen zijn niet genummerd.
Meer info

Meuris

Begin februari verschijnt 'Vigilant', het nieuwe album van Meuris. De eerste single kent u wellicht al: 'Bimbo Van Het Jaar', een opvallende popsong met tekstuele weerhaken die zich al enkele weken erg thuisvoelt op verschillende radiozenders.

Eén rode draad tekent zich op 'Vigilant' duidelijk af: dit is een album met een duidelijke maatschappelijke insteek. Geen vrijblijvende teksten (niet dat Stijn Meuris zich daar vaak aan liet vangen, soit), maar een scherpe en concrete analyse van de samenleving anno 2017. En toch zijn die teksten vaak verpakt in verdacht meezingbare refreinen en coupletten.

'Vigilant' is een album dat aait en bijt. Maar ontdek dat vooral zelf op 28 april.

Lee Anderson (i.h.k.v. Lokale Helden)

In het kader van Lokale Helden wordt de support-act van Meuris verzorgd door Lee Anderson.

Leander van het Groenewoud (jawel, knappe zoon van) is een beloftevolle Gentse singer-songwriterband die de onontbeerlijke elementen van liedjesschrijven probeert te benaderen. Denk aan rijke oude vrouwen, brood op tafel, geld, macht, roem, wereldvrede, melodieën, eenvoud en goedkeuring. Verwacht u aan een mix van uw oma’s favoriete slows en de beste vinylplaten van je zatste nonkel, geïnspireerd op artiesten zoals Tim Hardin, Lou Reed en The Beatles.