28 juli 2017

Locatie M-Binnentuin
L. Vanderkelenstraat 28, 3000 Leuven
Deuren 17:30
Tickets ›
Ticket info
Prijs

€ 26 - € 31

Verkooppunten
Het Depot
Martelarenplein 12,
3000 Leuven

Het Zesde Metaal

West-Vlaams is de moedertaal van Wannes Cappelle, frontman en stuwende kracht van Het Zesde Metaal. In zijn songs blijft hij die taal trouw, echter zonder er mee te koketteren. Cappelle verstaat de kunst om in eenvoudige woorden de complexe werkelijkheid te bezingen.

Op 'Calais', het vierde album van Het Zesde Metaal, fileert Cappelle de mens en legt hij de onvermijdelijke tragiek van de wereld en de liefde bloot. Hoewel hyperpersoonlijk, is 'Calais' een groepsplaat pur sang. De songs graven dieper dan ooit en de zinderende elektronica is een verrijking voor de verhalen van Cappelle en zijn vaste schrijfpartner Robin Aerts. De combinatie van poëtische, spitsvondige teksten met een heel eigenzinnige sound zorgt ervoor dat Het Zesde Metaal blijft beklijven.

Tamino

Tamino is een twintigjarig talent met een unieke stem en brengt een poëtisch, melancholisch en adembenemend geluid. De Antwerpenaar liet voor het eerst van zich horen met de schittterende single ‘Habibi’, een song dat zich nestelt in een nevel van melancholie en somberheid. Bovendien werd hij door dàt nummer gekroond tot één van de winnaars van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel.

Tamino’s weergaloze stemcapaciteiten gaan door merg en been, waardoor vergelijkingen met Jeff Buckley, Elliott Smith en Nick Drake zeker niet gelogen zijn. Samen met Tom Pintens werkte Tamino aan zijn debuut-EP, die een impressionistisch tablei van z’n breed gamma aan emoties en talenten omsluit. De horizon oogt bijzonder goed voor Tamino. Dan kan een passage op M-IDZOMER uiteraard niet ontbreken. Kom dat zien op 28 juli!