27 juli 2017

Locatie M-Binnentuin
L. Vanderkelenstraat 28, 3000 Leuven
Deuren 17:30
Tickets ›
Ticket info
Prijs

€ 26 - € 31

Verkooppunten
Het Depot
Martelarenplein 12,
3000 Leuven

Warhaus

Warhaus is Maarten Devolderde, welgekend als de helft van de befaamde indiepop-rock sensatie Balthazar. Met zijn Warhaus-debuut 'We Fucked A Flame Into Being' – genoemd naar een quote van de Engelse romanschrijver D.H. Lawrence – brengt hij een ode aan de liefde en de ongrijpbaarheid ervan.

Gehuld in opzwepende, filmische ritmes en geflankeerd door de glamoureuze Sylvie Kreusch (Soldier’s Heart) brengt Devolderde pop-noir van de beste soort en creëert hij een donkere, meeslepende, melancholische en bezwerende sfeer die doet denken aan muziek van grootheden als Tom Waits, Leonard Cohen, Serge Gainsbourg en Nick Cave.

Mew

Mew moet zowaar één van de beste exportproducten van Denemarken zijn. De Deense band past al zo’n twintig jaar in het rijtje van ambitieuze pop- en rockartiesten uit Scandinavië. Van dromerige zweefpop, atmosferische artpop tot progrock waarbij een forse geluidsmuur wordt opgetrokken: de noisemeisters van Mew zijn van meerdere markten thuis en weten je met elk album en concert mee te nemen op een muzikale trip.

Twintig jaar na hun debuut heeft Mew een dijk van een zevende album klaar. Het kreeg de naam 'Visuals' en is een meeslepend meesterwerk waarop Mew de gave om te ontroeren niet verloren is. Na passages op Pukkelpop en Les Nuits Botanique is het de beurt aan het M-IDZOMER-publiek om compleet overtuigd te worden!